Izložba slika Slobodana Slovinića: Autentični artistički manir

Umjetnik se likovnoj publici predstavio sa 18 radova rađenih u tehnici ulje na platnu nastalih u periodu od 2012. do 2016. godine
60 pregleda 0 komentar(a)
Slovnić, Foto: Radomir Petrić
Slovnić, Foto: Radomir Petrić
Ažurirano: 13.06.2016. 08:29h

Izložba slika “Budvanske metastaze” crnogorskog slikara i likovnog kritičara Slobodana Boba Slovinića otvorena je u organizaciji NIP Art Pressa iz Budve u hotelu “Queen of Montenegro” u Bečićima.

Umjetnik se likovnoj publici predstavio sa 18 radova rađenih u tehnici ulje na platnu nastalih u periodu od 2012. do 2016. godine.

“Aktivna Slovinićeva reakcija na događaje, daje ovoj izložbi, poseban društveni angažman. Postavlja je u ravan Foruma, javnih događaja, aktivnih rasprava o prostoru... Slikareva drama se prelama kroz njegove slike. Njegovoj staroj Budvi uzimaju dušu, bijesna pohlepa je razjeda. Agresivna građevinska bahatost ima oblik urbometastaze. Slikar u toj graditeljsko-rušilačkoj senzaciji vidi praelemente metastaziranog bolesnog bića, monstruoznih oblika koja dekonstrukcijom nestaju i gube se iz prepoznatljivih formi, do juče živih”, kazao je na otvaranju izložbe arhitekta Slobodan Bobo Mitrović iz Budve ističući da je Slovinićevo slikanje razgradnje opet senzacija, koju umjetnik u svom autentičnom artističkom osobenom maniru likovno moćno prezentuje.

Bonus video: