Vremeplov: Klizište

0 komentar(a)
novine, Foto: Shutterstock.com
novine, Foto: Shutterstock.com
Ažurirano: 13.06.2016. 09:10h

Iako su predstavnici Mjesne zajednice Mojdež za danas zakazali konferenciju za novinare, kako bi izrazili protest zbog načina na koji su prije dvije godine izvedeni radovi na izvorištu Potkop, konferencija je neplanirano održana i to upravo u Mojdežu.

Osim što je klizište upropastilo put, prema tvrdnjama mještana, izvorište Potkop je “povuklo” ostala izvorišta u selu, tako da na glavnom izvorištu Lovac, odakle se snabdijeva najveći dio sela, pa i građani Herceg Novog, prema procjeni mještana nije bio ni litar vode u sekundi.

Radove na tom izvorištu i povezivanje sa gradskim vodovodom obavilo je PP “Igalo promet”, tako da su i predstavnici tog preduzeća izrazili negodovanje, zahtijevajući da se voda “vrati” u prvobitni tok.

Mještani su energično zahtijevali da vlasnik Potkopa, pa ma ko to bio, hitno nešto preduzme kako bi se prevazišlo sadašnje stanje. Oni su najavili da će utvrditi mjere, jer, kako su rekli, dosadašnje peticije, koje je potpisivalo više od 240 punoljetnih mještana tog sela, nijesu donijele rezultata.

Bonus video: