Danilović donio odluku: Džipovi šefova operativcima

Vozila administracije dobiće graničari, inspektori za borbu protiv organizovanog kriminala i visoke korupcije, droge, terorizma...
188 pregleda 0 komentar(a)
Džipovi MUP, Foto: Vijesti
Džipovi MUP, Foto: Vijesti
Ažurirano: 13.06.2016. 05:59h

Većinu vozila koja koriste zaposleni u administraciji MUP-a i policijski šefovi, ministar unutrašnjih poslova Goran Danilović daće na korišćenje operativcima koji rade na suzbijanju kriminala.

“Shodno prioritetima i mogućnostima, određeni broj službenih vozila će se dati na korišćenje operativcima, inspektorima i službenicima koji su na terenu i koji rade u organizacionim jedinicama za borbu protiv organizovanog kriminala i visoke korupcije, borbu protiv droge, terorizma...”, piše u odluci ministra policije u koju su “Vijesti” imale uvid.

Danilovićevu odluku danas će zvanično dobiti sve organizacione jedinice MUP-a.

Ministar je procijenio da službena vozila koja je koristila administracija MUP-a mogu biti korisnija zaposlenima u organizacionim jedinicama za suzbijanje svih oblika kriminaliteta “ sa posebnim osvrtom na teritorijalne jedinice”.

Te službene automobile od sada će koristiti policajci sektora za javni red i mir, bezbjednosti saobraćaja, službenici nekih organizacionih jedinica Sektora za vanredne situacije i područne jedinice upravnih poslova. Mercedesov džip, koji je koristilo obezbjeđenje ministra policije, takođe će dobiti oni kojima je više potreban. Prema Danilovićevoj odluci, niko od zaposlenih u ministrovom kabinetu više neće imati službeno vozilo. Njima će biti ostavljeno jedan automobil, sa vozačem.

Džipove, koje uglavnom voze policijski šefovi, dobiće graničari, interventne jedinice, ekipe za uviđaje...

“Shodno prioritetima i raspoloživim resursima, daće se na korišćenje određeni broj terenskih vozila službenicima koji izvršavaju poslove i zadatke u patrolama granične policije, interventnim i ostalim specijalizovanim jedinicama, ekipama za uviđaje i u ostalim organizacionim jedinicama kojima su namjenski potrebna terenska vozila, a koje uopšte nemaju tih vozila, nemaju ih dovoljno ili nemaju odgovarajuća vozila”, piše u odluci.

Danilović je odluku donio nakon što je dobio podatke o korišćenju službenih vozila i predlog jedinice za održavanje voznog parka. Ministar je odlučio da će se službena vozila koristiti samo kada to bude objektivno potrebno i najavio da će obezbijediti vozila za zamjenu.

Znaće se ko može da vozi poslije posla

Ministar je najavio da će donijeti odluku i o tome koje policijske jedinice i koji službenici MUP-a će moći da koriste službena vozila po završetku redovnog radnog vremena.

“Luksuzna službena vozila sa velikom radnom zapreminom motora će prvenstveno biti data na korišćenje službenicima u organizacionim jedinicama u kojima se vrše poslovi i zadaci obezbjeđenja ličnosti... Luksuzno vozilo mercedes GL, koje se koristilo za potrebe prevoza i obezbjeđenja ministra unutrašnjih poslova, prvenstveno kao prateće vozilo, biće zamijenjeno drugim odgovarajućim vozilom, dok će pomenuto vozilo biti stavljeno na raspolaganje Autocentru, te će biti korišćeno shodno objektivnim potrebama...”, odlučio je Danilović.

Bonus video: