Marovićima nestaje imovina: Nema Mileninog novca, Đorđininog stana i kuće

U imovinskom kartonu za 2016. menadžerka grada Budve, kćerka visokog funkcionera DPS Svetozara Marovića, nije prijavila ušteđevinu, koju je imala u prethodne dvije godine
355 pregleda 0 komentar(a)
Milena Marović Bogdanović, Svetozar Marović, Foto: Savo Prelević
Milena Marović Bogdanović, Svetozar Marović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 13.06.2016. 05:51h

Milena Marović - Bogdanović ostala je bez 30.000 eura ušteđevine, koju je do prošle godine imala na svom računu, a njena majka Đorđina bez nekretnina.

U imovinskom kartonu za 2016. menadžerka grada Budve, kćerka visokog funkcionera DPS Svetozara Marovića, nije prijavila ušteđevinu, koju je imala u prethodne dvije godine.

Ušteđevina Budvanke nestala je sa računa u godini kada se protiv nje, njenog brata Miloša i oca Svetozara vodila tužilačka istraga u osam korupcionaških afera.

Marović - Bogdanović je uhapšena sredinom avgusta 2015. godine, ali je puštena nakon saslušanja. Na spisku osumnjičenih specijalni tužioci stavili su je zbog navodnih malverzacija tokom izgradnje poslovnog centra TQ Plaza.

Glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić nedavno je saopštio da tužilaštvo na čijem je čelu vodi finansijsku istragu protiv 87 osoba - okrivljenih i njihovih srodinika u budvanskim predmetima.

U godini tužilačke istrage Milenina majka, Đorđina ostala je bez kompletne imovine koja je ranije bila uknjižena na njeno ime.

Supruga Svetozara Marovića u oktobru 2015. godine prodala je stan u Podgorici od 85 kvadrata i luksuznu vilu u budvanskom naselju Babin do, površine oko 700 metara kvadratnih. Vila u Budvi sagrađena je na mjestu nekadašnje kuće bivšeg fudbalskog selektora Miljana Miljanića.

Prodajom kuće tivatskom preduzetniku Đorđina Marović zaradila je 1.500.000 eura. Nije poznato koliko je inkasirala prodajom stana.

Prema podacima iz imovinskog kartona njenog supruga za 2015. godinu, Đorđina Marović je kod Prve banke bila kreditno zadužena na iznos od 75.000 eura.

Zbog zaduženja njenog supruga, banka premijerovog brata Aca Đukanovića, Đorđini je 2013. godine oduzela garsonjeru i poslovni prostor u budvanskom Starom gradu.

Prema istim podacima i osumnjičeni šef budvanske kriminalne grupe kreditno je zadužen. Na stan koji se vodi na njegovo ime Prva banka je upisala hipoteku od 577.000 eura. Svetozar Marović je svoju kuću u grbaljskom selu Krimovica dao pod fiduciju poslovnom partneru.

Do prošle godine Svetozar Marović primao je platu kao potpredsjednik partije i kao predsjednik Borda direktora HG Budvanska rivijera. Iz DPS-a je mjesečno dobijao 1.373 eura, a iz HGBR 477 eura.

Nekadašnji predsjednik državne zajednice SiCG Svetozar Marović, nakon pet mjeseci provedenih u Istražnom zatvoru, priznao je pred tužiocima da je šef organizovane kriminalne grupe.

Potpisao je dva sporazuma i pristao da odleži četiri godine i tri mjeseca u zatvoru i vrati 1.000.000 eura, koliko su tužioci utvrdili da je stavio u džep.

Priznanje Svetozara Marovića, prema sazanjima “Vijesti” moglo bi abolirati njegovu kćerku Milenu. Navodno, dio njegovog dogovora sa tužiocima je da se Milenino ime ne nađe na optužnici. Svetozarev sin Miloš priznao je tužiocima da je bio dio budvanske kriminalne grupe koja je oštetila kasu metropole crnogorskog turizma za više desetina miliona eura.

On je priznao da je učestvovao u nezakonitom poslu oko prodaje opštinske zemlje na Jazu, u kom je Opština Budva oštećena za 1,4 miliona eura. Sa Specijalnim tužilaštvom nagodio se da vrati 385.000 eura i robija godinu u Spužu.

Miloš Marović založio je kompletnu svoju imovinu i nekretnine prijatelja, kao garanciju da će vratiti državi 385.000 eura.

O sporazumima Marovića sa Katnićevim tužiocima, konačnu riječ treba da da Viši sud, kom su proslijeđeni.

Bračni par Bogdanović nema stanova, imaju dva automobila

Po podacima iz imovinskog kartona Milena Marović - Bogdanović ima najskromniju platu u lokalnoj upravi, iz koje mjesečno prihoduje 700 eura.

Godinama unazad ona volontira u Upravnom odboru Javne predškolske ustanove “Ljubica Jovanović Maše”.

Njen suprug, gradonačelnik Cetinja Aleksandar Bogdanović i ove godine ima ušteđevinu od 25.000 eura, koju je prijavio i godinu ranije. Bogdanovićeva ukupna mjesečna primanja su 1.795 eura.

Milena u svom vlasništvu ima “mercedes” proizveden 2004. godine, za koji je isplatila kredit, a njen suprug vozi “krajsler”.

Ni jedno ni drugo nemaju prijavljen stan. Na Bogdanovićevo ime upisan je dio kuće od 67 kvadrata, koji je dobio u nasljedstvo.

Bonus video: