Hamilton izgurao Rozberga na startu i došao do pobjede

Britanac je krenuo sa pola i gledao je samo kako da zatvori lidera u generalnom poretku. Uopšte nije obratio pažnju na Sebastijana Fetela, koji mu je prošao sa druge strane i preuzeo 1. mjesto. Na kraju ga je pobijedio zahvaljujući jednom pit-stopu manje
1 komentar(a)
Luis Hamilton, Foto: Reuters
Luis Hamilton, Foto: Reuters
Ažurirano: 12.06.2016. 20:11h

Luis Hamilton je peti put u karijeri osvojio Kanadu, smanjio zaostatak za Nikom Rozbergom na svega devet bodova, ali to opet nije glavna priča.

Ponovo će se po TV stanicama vrtjeti detalj sa starta na stazi „Žil Vilnev”, kada je došlo do kontakta između dvojice vozača Mercedesa.

Britanac je krenuo sa pola i gledao je samo kako da zatvori lidera u generalnom poretku.

Uopšte nije obratio pažnju na Sebastijana Fetela, koji mu je prošao sa druge strane i preuzeo 1. mjesto.

Hamilton je izgurao Rozbrega i ostao drugi, a Njemac je nakon izlaska na travu prvi krug završio kao deseti.

Do kraja je uspio da se domogne 5. pozicije, a mogao je možda i više, ali nije znao kako da obiđe Valterija Botasa, a zatim i Maksa Ferstapena.

Hamilton je do 45. trijumfa u karijeri došao zahvaljujući jednom manje pit-stopu od Fetela, a po prolasku kroz ciljnu liniju je preko radija poručio:

„Lebdi kao leptir, ubadaj kao pčela. Ovo je za Muhameda Alija”.

Nisu svi ni na Ostrvu, međutim, bili oduševljeni njegovom vožnjom.

Mercedesovi vozači su opet bili veoma neprofesionalni jedan prema drugom u prvoj krivini”, rekao je šampion iz 1992. Najdžel Mensel.

Botas je bio treći u Montrealu, što mu je prvi podijum u sezoni, a bodove su redom osvojili i Ferstapen, Rozberg, Kimi Raikonen, Danijel Rikardo, Niko Hilkenberg, Karlos Sains Junior i Serhio Peres.

Bonus video: