Del Boske još nije izabrao golmana za utakmicu sa Češkom

„Oni su odrasli. Razmišljamo o svakoj poziciji u timu, a ne samo o golmanima. Konačna odluka će sjutra biti donijeta”, rekao je Del Boske
0 komentar(a)
David de Hea i Iker Kasiljas, Foto: Reuters
David de Hea i Iker Kasiljas, Foto: Reuters
Ažurirano: 12.06.2016. 18:13h

Selektor fudbalske reprezentacije Španije Visente del Boske rekao je danas da još nije odlučio ko će braniti u predstojećoj utakmici protiv Češke, u 1. kolu grupe D na Evropskom prvenstvu.

Del Boske može da izabere vetarana Ikera Kasiljasa ili Davida de Heu, koga je jedna žena optužila da ju je prije četiri godine primorao na seks sa dvojicom saigrača iz mlade reprezentacije. On je negirao optužbe.

„Oni su odrasli. Razmišljamo o svakoj poziciji u timu, a ne samo o golmanima. Konačna odluka će sjutra biti donijeta”, rekao je Del Boske.

Kasiljas je godinama bio standardan i predvodio je Španiju do dvije titule evropskog i jedne svjetskog prvaka, ali poslije više od decenije sada mora da se bori za mjesto u timu sa De Heom, za koga su mediji spekulisali da će, poslije dobrih partija u Mančester junajtedu, biti prvi golman na Evropskom prvenstvu u Francuskoj.

„Uradićemo nešto ako budemo vidjeli da je cijela ova situacija uticala na njega. Ako nije, radićemo sve kao do sada”, dodao je Del Boske.

De Hea je bio starter u prijateljskoj utakmici protiv Gruzije, koju je Španija izgubila sa 0:1 na svom terenu prošle sedmice. Del Boske je tada rekao da to što je bio starter protiv 137. selekcije svijeta ne znači da će De Hea braniti protiv Češke.

De Hea je u petak morao da se obrati saigračima i medijima. Španske vlasti ga nisu optužile, ali su potvrdile da se njegovo ime pominje u sudskoj dokumentaciji.

„Nema razloga da mu ne vjerujemo”, rekao je Del Boske.

De Hea je normalno trenirao sa ostatkom ekipe, pošto je razgovarao sa saigračima.

„Došao sam poslije dobre sezone u Mančester junajtedu. Vidjećemo šta će se dogoditi. Prihvatiću svaku selektorovu odluku”, rekao je 25-godišnji golman.

Treći čuvar mreže Španije na Evropskom prvenstvu je Serhio Riko iz Sevilje.

Kasiljas je u protekloj deceniji osvojio sva tri velika trofeja sa reprezentacijom, ali je bio među igračima koji su odigrali slabije na Svjetskom prvenstvu u Brazilu 2014. godine, kada je kao branilac titule Španija ispala u grupnoj fazi. On je prošle godine iz Real Madrida prešao u Porto.

Takmičenje na Evropskom prvenstvu u Francuskoj Španija počinje sjutra od 15 časova utakmicom protiv Češke u Tuluzu, u 1. kolu grupe D.

Bonus video: