Čačić: Zaslužena pobjeda

„Kod igrača se na početku utakmice vidjelo da su bili pod 'ručnom', ali su, kako je utakmica odmicala, bili sve slobodniji”, rekao je Čačić
0 komentar(a)
Ante Čačić i Vedran Ćorluka, Foto: Reuters
Ante Čačić i Vedran Ćorluka, Foto: Reuters
Ažurirano: 12.06.2016. 17:24h

Selektor fudbalske repezentacije Hrvatske Ante Čačić rekao je da je zadovoljan igrom u današnjoj pobjedi protiv Turske (1:0) u 1. kolu Evropskog prvenstva, ali da ekipa mora da se okrene narednom duelu sa Češkom, koju ne smije da potcijeni.

„Potpuno zasluženo smo pobijedili, jer smo stvorili mnogo prilika. Raduje me što je ekipa bila kompaktna dobrim dijelom utakmice, nismo Turcima dali previše prostora. Da smo postigli drugi gol bili bismo mirniji, mada ni ovako nije bilo mnogo stresnih situacija. Moramo se okrenuti sljedećoj utakmici koja dolazi vrlo brzo, jer nismo ovom pobjedom osigurali prolazak, niti bismo u slučaju poraza izgubili sve šanse”, rekao je Čačić za HRT, prenijela je Hina.

Hrvatska je pobijedila Tursku sa 1:0 u prvoj utakmici grupe D na Evropskom prvenstvu. Jedini gol postigao je Luka Modrić.

„Naša ekipa želi da napravi iskorak na ovom Evropskom prvenstvu. Kod igrača se na početku utakmice vidjelo da su bili pod 'ručnom', ali su, kako je utakmica odmicala, bili sve slobodniji. Imali smo kontrolu, pa čak nije bilo potrebe za ranijim izmjenama. Luka Modrić se postavio kao vođa ekipe, djelovao je sveže i sa takvim Lukom sam veliki optimista”, rekao je Čačić.

U 2. kolu u petak od 18 časova Hrvatska će u Sent Etjenu igrati protiv Češke.

„Svojim saradnicima sam i prije početka turnira rekao da se više bojim Češke nego Turske. Nju ni slučajno ne smijemo da potcijenimo, jer Češka nije slučajno bila prva u svojoj kvalifikacionoj grupi. Osim Tomaša Rosickog nemaju zvučnih imena, ali su puni energije, vrlo organizovani, igraju brzo”, naveo je selektor.

Čačić je pohvalio hrvatske navijače kojih je bilo oko 10.000 na tribinama stadiona Park Prinčeva.

"Hvala navijačima, moram reći da njihova podrška mnogo znači. Pokazali smo i na terenu i na tribinama da smo civilizovana nacija", dodao je Čačić.

Kapiten reprezentacije Hrvatske Darijo Srna, koji četvrti put igra na evropskim prvenstvima, naglasio je važnost pobjede na početku takmičenja.

„Prva utakmica je najbitnija. Možemo da pričamo što god hoćemo, ali sa ova tri boda smo napravili veliki korak ka onome po šta smo došli, a to je plasman u drugi krug. Pokazali smo koliko možemo, šteta što nismo postigli još dva-tri gola”, rekao je Srna.

Bonus video: