Crna Gora na oproštaju izgubila od Španije

0 komentar(a)
Odbojkašice Crne Gore, Foto: OSCG
Odbojkašice Crne Gore, Foto: OSCG
Ažurirano: 12.06.2016. 15:41h

Ipak je razlika kada su u timu Tanja Bokan i Ksenija Ivanović (čak i kad nije potpuno spremna). To su pokazala dva turnira Evropske lige, u Baru i Renu.

Sa najbolje dvije crnogorske odbojkašice u ekipi, naša selekcija je u Baru upisala dvije pobjede u tri meča.

Bez njih dvije u Renu je bilans tri poraza, posljednji danas od Španije, koja se, tako, revanširala Crnoj Gori za identičan poraz u “Topolici”.

U Francuskoj je falilo i iskustva, jer su “crvene” protiv domaćina u subotu vodile 2:1 u setovima, dok protiv Španije nijesu iskoristile vođstvo od 24:20 i ukupno pet set lopti (posljednju su imali na 25:24) u trećem setu da se vrate u meč…

Crna Gora je, tako, debitantski nastup u Evroligi završila na posljednjem mjestu u grupi B, sa dvije pobjede (protiv Španije i Francuske), te četiri poraza (dva od Azerbejdžana, po jedan od Francuske i Španije).

Učešće u Evroligi će, svakako, biti odlično iskustvo i priprema za septembarsku drugu rundu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, kada su rivali Bugarska, Rumunija i Švajcarska...

“Kad se sve sabere, mislim da smo od šest mečeva Evropske lige pet odigrali pet odigrali na visokom nivou, što se ne bi moglo reći za posljednji meč protiv Španije. Mislim da je umor došao do izražaja i kod nas i španske ekipe. Međutim, one su bile borbenije, više željele pobjedu. Mi smo konstantno imali problema sa povredama, i u ovom meču. Prvi libero Melisa Cenović nije mogla da igra, i tehničarka Evgenija Milivojević se žalila na povredu, tako da generalnom možemo biti zadovoljni sa ovim iskustvom igranja Evropske lige“, rekao je selektor Crne Gore Vladimir Milačić.

Kompletnu statistiku možete vidjeti OVDJE.

Crna Gora – Španija 0:3 (19:25, 21:25, 25:27)

Ren – Dvorana: „Kolet Beson“. Gledalaca: 180. Sudije: Rejhart (Holandija) i Portela (Portugal). Poeni iz napada: Crna Gora 35, Španija 51. Poeni iz bloka: Crna Gora 4, Španija 6. Poeni iz servisa: Crna Gora 7, Španija 7. Greške: Crna Gora 13, Španija 19.

Crna Gora: OTAŠEVIĆ 8, PEROVIĆ 16, CVIJOVIĆ 11, CENOVIĆ (libero 1), MILIVOJEVIĆ 1, MILOVIĆ 1, Laković 4, Roganović 1, Hadžisalihović, DŽAKOVIĆ 4, Rovčanin, Mašanović (libero 2).

Španija: PRISILA ŠELEGEL 6, KORAL BOUZA, Alvares, RIVERO 12, SANČES (libero 1), KOREA ESTEBAN 7, Mansano, Ljabres (libero 2), Portero, Gonzales, KOLAR 19, SEGURA 20.

Bonus video: