Moćni "vatreni" se ispromašivali, ali majstorija Modrića je bila dovoljna

Hrvatska nije kažnjena za velike promašaje - gol Modrića u 41. minutu donio im je tri boda na startu EP
45 komentar(a)
Luka Modrić Euro 2016, Foto: Reuters
Luka Modrić Euro 2016, Foto: Reuters
Ažurirano: 12.06.2016. 15:06h

Hrvatska nije samo favorit iz drugog plana na Euru, "vatreni" imaju kvalitet da urade mnogo više - dokazali su to pobjedom protiv Turske na "Parku prinčeva" u Parizu.

Luka Modrić i družina slavili su sa 1:0, ali rezultat ne govori dovoljno o njihovoj dominaciji protiv borbene, ali blijede Turske.

Presudio je upravo pogodak asa Real Madrida - Modrić je u 41. minutu uhvatio volej sa skoro 25 metara i krunisao bolju igru Hrvata.

Modrić nije bio samo zbog gola čovjek odluke, jer je gospodario i sredinom terena, a fenomenalno je odigrao i Ivan Perišić, te neprelazni Vedran Ćorluka, koji je zbog povrede glave više puta morao da izlazi sa terena...

"Od početka smo igrali na pravi način. Bili smo puno bolji, mogli smo da damo još dva-tri gola, ali svakako najbitnija pobjeda i otvaranje turnira na pravi način", kaže Modrić i prokomentarisao gol:

"Lopta mi se odbila tačno na volej i na svu sreću odlično je ušla. Zadovoljni smo, vjerujem i svi koji su nas gledali danas. Svjesni smo kvaliteta, to smo najavi i to ne bahato, nego jednostavno vjerujemo u sebe. Napravili smo jedan korak, ali još nista nije gotovo", jasan je as Real Madrida.

Hrvatskoj je pripalo i prvo, a pogotovo drugo poluvrijeme u kojem je dva puta pogađala prečku (prvo Darijo Srna iz slobodnog udarca, pa Perišić glavom), a stvorila je i još nekoliko prilika od kojih je najbolje imao Marcelo Brozović.

Od Turaka je viđeno neočekivano malo, a jedinu pravu šansu imali su kod 0:0 kada je Ozan Tufan glavom šutirao pravo u ruke Danijela Subašića.

Fatihu Terimu u drugom poluvremenu nije pomoglo ni uvođenje Buraka Jilmaza, niti ekstratalentovanog Emrea Mora. Hrvatska je, jednostavno, bila za klasu bolja...

Turska: Babadžan - Gonul, Topal, Balta, Erkin - Tufan, Inan, Ozjakup (46. Šen) - Turan (65. Jilmaz), Džalhanoglu - Tosun (69. Mor).

Hrvatska: Subašić - Srna, Ćorluka, Vida, Strinić - Badelj, Modrić - Brozović, Rakitić (90. Šildenfeld), Perišić (87. Kramarić) - Mandžukić (90+3. Pjaca).

Bonus video: