POKRENUT DISCIPLINSKI POSTUPAK PROTIV POLICAJCA

Popović odgovara za "bande zlotvora"

U Zaključku, koji je tužilac MUP-a donio 8. juna, piše da je Popović počinio težu povredu službene dužnosti
195 pregleda 19 komentar(a)
Ažurirano: 04.04.2019. 20:55h

Policajac  Goran Popović disciplinski će odgovarati, jer se  24. oktobra 2015.  nakon razbijanja protesta DF-a  na svom Fejsbuk profilu pohvalio porukom -  “rastjerali smo bande zlotvora”.

U Zaključku, koji je tužilac MUP-a donio 8. juna, piše da je Popović počinio težu povredu službene dužnosti.

Policajac neće odgovarati samo zbog  “bande zlotvora” već i zbog još dva statusa, koja je naknadno objavio.

“Da sam napisao 50 knjiga poezije ne bih ovako bio popularan, svi mi dajete sliku u uniformi, neki su oduševljeni profesionalno obavljenim zadatkom, a drugi ne umiju ništa drugo nego da pljuju. Nije bitno što vam neko kaže, već ko vam kaže. Takvi profili ličnosti i mentalni sklopovi sa mnom ne mogu da se uporede ni pod razno”, jedna je poruka koju će morati da objašnjava tokom disciplinskog postupka.

Disciplinski tužilac pokrenuo je postupak nakon što je Etički odbor odlučio da je Popović, objavljivanjem statusa, prekršio policijski Kodeks. Član Kodeksa koji je prekršio propisuje da “u javnim nastupima u kojima ne predstavlja Policiju, policijski službenik ne smije iznositi podatke iz djelokruga Policije ili poslova svog radnog mjesta, koji bi mogli narušiti ugled Policije i povjerenje građana u rad Policije.” U saopštenju nije objašnjeno da li će i na koji način Popović biti sankcionisan, jer je objavljivanjem statusa narušio ugled Policije.

Popović je poruku o rastjerivanju “bandi zlotvora” promijenio nakon što se  počela širiti  društvenim mrežama.   Tada je u opisu fotografije napisao   “profesionalno primijenio ovlašćenja”.

Kada je u medijima objavljena priča o poruci policajca,  saopštio da je  nakon teksta na portalu “Vijesti”  doživio “mnogo uvreda i ozbiljnih prijetnji”.  Tada je kazao i da se njegova poruka odnosila “na grupu huligana” koja je policiju “zasula kamenicama i Molotovljevim koktelima”.

Galerija

Preporučujemo za Vas