Martinović: Država je sve činila da spriječi Zlatičaninov uspjeh

"U ovom trenutku slave i najvećeg rezultata svih vremena u crnogorskom sportu, moram podsjetiti građane da smo bili sportisti drugog reda u našoj Crnoj Gori”, kazao je Martinović.
102 pregleda 0 komentar(a)
Dejan Zlatičanin, Foto: Šoutajm
Dejan Zlatičanin, Foto: Šoutajm
Ažurirano: 12.06.2016. 12:53h

Crnogorski trio - bokser Dejan Zlatičanin, trener Slobodan Anđelić i predjsednik MBA (Crnogorske profesionalne bokserske federacije), Milorad-Mijo Martinović, uspio je u onome što je sanjala Evropa - pokorena je laka kategorija WBC verzije, kojom su tardicionalno vladali bokseri sa one strane Atlantika.

Najprije su prošle godine ostavili u čudu Amerikance velikom pobjedom u Alabami, koja im se poklonila sinoć u državi Njujork!

"Ja sam danas najsrećniji čovjek na svijetu! Dejan je osvojio titulu u koju sam vjerovao od prvog dana naše saradnje i trudio sam se da uradim sve kako bi došao u priliku da stane na pijedestal svjetskog boksa. U ovom trenutku slave i najvećeg rezultata svih vremena u crnogorskom sportu, moram podsjetiti građane da smo bili sportisti drugog reda u našoj Crnoj Gori”, kazao je Martinović.

Zlatičanin je nokautom u 3. rundi meča za titulu nokautirao Franklina Mamanija iz Bolivije.

„Na žalost, predstavnici naše države ne samo da nijesu marili za pomoć, već su sve radili da nas onemoguće na putu osvajanju najvećeg mogućeg rezultata. Ipak, mi smo znali da je taj put dugačak i težak, a na njemu smo imali podršku Borda direktora WBC federacije. Čak jer lično iz Meksika u Veronu na meč stigao i Maurisijo Sulejmani, predsjednik WBC federacije, koji je Dejanu uručio šampionski pojas. Sulejmani je od početka vjerovao u Dejanovu klasu, a prilikom predaje pojasa poželio mu je sreću i da šampionska titula još dugo ostane u njegovom posjedu”, istakao je Martinović.

Martinović je, u ime MBA izrazio žal Sulejmanij,u što su propustili da na vječni počinak isprate ikonu boksa i svjetskog sporta Muhameda Alija.

„Zbog zvaničnogg mjerenja u Veroni, koje je bilo u terminu sahrane velikog šampiona u Luisvilu, nijesmo bili u mogućnosti da prisustvujemo sahrani”, objasnio je Martinović.

Bonus video: