Hamiltonu 53. pol u karijeri

0 komentar(a)
Luis Hamilton, Foto: Reuters
Luis Hamilton, Foto: Reuters
Ažurirano: 11.06.2016. 19:51h

Čuveni Zid šampiona na stazi „Žil Vilnev” je opet bio faktor u kvalifikacijama za Veliku nagradu Kanade.

U njega se zabio Karlos Sains Junior, koštao je bolje startne pozicije Sebastijana Fetela i Danijela Rikarda, ali nije aktuelnog šampiona - Luis Hamilton je osvojio 53. pol-poziciju u karijeri i pokušaće da sjutra (20 časova po našem vremenu) smanji zaostatak za klupskim kolegom Nikom Rozbergom.

"Nisam bio brz kao u petak, ali mi je bilo dovoljno da osvojim pol. Nije bitno kolika je razlika, samo da sam prvi. Bilo je odlično za navijače što je bilo ovako napeto. Biće veoma uzbudljivo i na trci", rekao je Hamilton.

Lider šampionata, koji ima 24 boda više od Crnog Bisera, trku na stazi sa imenom slavnog kanadskog vozača i oca šampiona iz 1997. Žaka Vilneva, počeće sa druge pozicije.

Za Britancem je kasnio 62 hiljadita dijela sekunde.

"Pokušao sam da izvučem adut iz rukava, ali nisam uspio. Ovo je odličan rezultat za tim, jer smo opet obojica na čelu. Sve je moguće na trci, zbog vremenske prognoze", istakao je Rozberg.

Meteorolozi za večeras najavljuju kišu u Montrealu, što bi najviše moglo da odgovara Fetelu. Četvorostruki prvak svijeta će krenuti sa treće pozicije, a bio je jako blizu tandemu Mercedesa.

Motor Ferarija je za ovu trku unaprijeđen, ali je veća snaga možda i koštala Njemca, jer je u posljednjem brzom krugu otišao preširoko i zakasnio 178 hiljaditih djelova sekunde za Hamiltonom.

Četvrti kreće Rikardo, ispred klupskog druga iz Red Bula, Maksa Ferstapena, a slijede Kimi Raikonen (Ferari), Valteri Botas, Felipe Masa (obojica Vilijams), Niko Hilkenberg (Fors Indija), Fernando Alonso (Meklaren)...

"Lijepo je iznenađenje biti u trećem krugu kvalifikacija", rekao je Princ od Asturije.

Bonus video: