Bejl i Robson-Kanu donijeli "zmajevima" istorijski trijumf

Vels pobijedio Slovačku sa 2:1 u prvom meču grupe B i upisao prva tri boda na evropskim prvenstvima ikada.
1 komentar(a)
Vels Euro 2016., Foto: Reuters
Vels Euro 2016., Foto: Reuters
Ažurirano: 11.06.2016. 18:06h

Jednom debitantu je moralo da krene - Vels je savladao Slovačku sa 2:1 u prvom meču grupe B i upisao prva tri boda na evropskim prvenstvima ikada.

Garet Bejl je dokazao da je pravi lider "zmajeva", jer je 10 godina poslije debitantskog gola za reprezentaciju ponovio majstoriju - tada je pogodio protiv Slovaka iz slobodnog udarca (doduše, u porazu od 5:1), sada je uradio isto za 1:0 u 10. minutu. Istina, pogodak ide i na dušu golmana protivnika Matuša Kozačika...

"Osjećao sam se kao da igramo na svom terenu. Naši navijači su najbolji na svijetu i drago mi je što smo im dali razlog da slave", rekao je Bejl.

Pogodak asa Reala bio je, u stvari, samo najava ofanzive Slovaka, koja je više napadala, bila tim koji želi da zauzme teren i takva igra joj se isplatila u 61. minutu kada je poravnao Ondrej Duda, samo 52 sekunde pošto je ušao u igru.

Taj gol je najbrži u istoriji EP koji je postigao rezervista...

Tada je selektor Velsa Kris Kolmen napravio izmjenu u napadu koja se ispostavila kao pobjednička - Džonatana Vilijamsa je zamijenio Hal Robson-Kanu u 71, a 10 minuta kasnije je iskoristio pas Arona Ramzija i očajan potez Martina Škrtela da razgali „crveno more” navijača Velsa u Bordou.

"Moji igrači su pokazali volju i pobjednički mentalitet, čak i kada na terenu nije sve izgledalo dobro po nas. Posebno mislim na drugo poluvrijeme. Meč karijere za mene? Definitivno mogu da kažem da nikada nisam ovako bio ponosan nakon neke utakmice", jasan je bio Kolmen, bivši trener Fulama i Sosijedada.

Slovaci su tugovali:

"Moglo je sve da bude drugačije da smo iskoristili šanse", kazao je Duda.

Bonus video: