Ćaćić: Bolje izgledamo nego prošle godine

0 komentar(a)
Ćaćić, Foto: Fivb.ch
Ćaćić, Foto: Fivb.ch
Ažurirano: 11.06.2016. 14:20h

Odbojkaši Crne Gore privode kraju pripreme za Svjetsku ligu, u ponedjeljak će na put za Meksiko siti, gdje je na programu prvi od dva turnira treće divizije.

Rivali na prvom turniru su redom Njemačka, Meksiko, Španija, dok će “crveni” sedam dana kasnije u Tunisu igrati sa Venecuelom, Tunisom i Meksikom.

“Iza nas je najteži dio priprema koji smo dobro odradili. Ispunili smo sve što je selektor Boškan zahtijevao od nas. Čeka nas dug i naporan put, nećemo imati mnogo vremena da se prilagodimo na veliku vremensku razliku. Međutim, to je sastavni dio sporta. Najvažnije je pobijediti u prvoj utakmici na turniru u Meksiku protiv Njemačke, a kasnije ćemo kroz mečeve podizati formu, kao što je to bio slučaj i u kontrolnim susretima sa Turskom, gdje smo iz utakmice u utakmicu igrali sve bolje, gdje se, stvarno, vidio napredak u igri”, kaže kapiten Vojin Ćaćić.

Crna Gora je prošle godine, u debitantskom nastupu, stigla do finala, i to iskustvo će sigurno biti od koristi izabranicima Slobodana Boškana.

“Mislim da bolje izgledamo nego prošle godine. Okupili smo se sa istim ciljem, da najprije najbolje moguće odigramo Svjetsku ligu i napravimo odličnu uvertiru za ono najvažnije, a to su kvalifikacije za Evropsko prvenstvo u septembru”, dodao je Ćaćić.

Bonus video: