Gordi Albion na novom početku

"Englezi odavno sa više optimizma nisu stigli na veliko takmičenje: Mladi smo, ali i neiskusni", ističe Roj Hodžson
0 komentar(a)
Vejn Runi i Roj Hodžson, Foto: Reuters, Reuters
Vejn Runi i Roj Hodžson, Foto: Reuters, Reuters
Ažurirano: 11.06.2016. 12:57h

Favorit iz drugog plana protiv tima koji ima kvalitet da pomrsi račune velikima - tako su engleski mediji najavili duel Albiona i Rusije u grupi B.

Engleska, to su priznali i tamošnji analitičari, odavno nije imala više kvaliteta na nekom velikom takmičenju - Džejmi Vardi, Hari Kejn, Dele Ali, Dani Rouz i ostali garantuju klasu ekipi Roja Hodžsona. Ali, da li je to stvarno sve tako idealno?

"Slažem se da nam kvaliteta ne nedostaje. Ipak, fali nam iskustva u pojedinim djelovima tima. Mladost može da bude naš adut i izabrali smo je prije iskustva na ovom takmičenju", počeo je Hodžson jučerašnju pres konferenciju u Marseju.

Medije zanima da li će igrati Vejn Runi i ako hoće na kojoj poziciji (pominje se da će biti u veznom redu). Hodžson je, ipak, ostao „zakopčan” do grla.

"Nemam tim u glavi, imaću ga nakon sastanka i treninga. Vidjećemo, na pitanje ko će igrati je nemoguće odgovoriti. Vi novinari, međutim, imate pravo da spekulišete", dodao je Hodžson.

Sa Rusima nema šale - znaju to dobro u taboru Albiona.

"Igramo protiv iskusne ekipe, kompaktne i koja dugo godina igra zajedno. Prvi meč na turniru često zna da bude i najbitniji, ali ne i presudan", kaže Hodžson.

Runi: Bitno je samo ono što kaže selektor

Pored selektora na konferenciji za medije sjedio je Runi.

"Da li ću igrati? Pita se selektor, bitno je samo ono što on kaže. Mislim da posjedujemo sve što treba da ima vrhunska reprezentacija i jedva čekam da počne turnir. Treba, ipak, da ovaj meč shvatimo kao početak takmičenja - želimo tri boda, ali i da podižemo nivo igre kako Euro bude odmicao. Spremamo se za to", rekao je Runi.

Sluckij: Ne mogu nas iznenaditi

Selektor Rusije Leonid Sluckij je pred Euro ostao bez Alana Džagoeva, pa i Igora Denisova - da li je izostanak dva tako važna igrača moguće nadoknaditi?

"Nećemo tražiti alibi, spremni smo za Euro, iako svi znaju šta nam znače Alan i Igor", poručio je Sluckij, inače trener CSKA.

I u „zbornaji” su uglavnom fokusirani na Runija, kojeg podvlače kao najvažniju kariku Albiona.

"Runi me podsjeća na Vagnera Lava kada je stigao u CSKA 2004. godine. Sada igra potpuno drugačije, nije to onaj isti igrač s početka karijere. Ne bi bilo fer reći da je slabiji igrač nego ranije, ali drugačiji jeste", istakao je Sluckij.

Tapkaroši traže 300 eura za meč

Tapkaroši traže i do 300 eura za karte za večerašnju utakmicu između Rusije i Englesk.

TAS S prenosi da je u sredozemnoj luci dopisnik ruske agencije zapazio tapkaroše ne samo blizu stadiona, već i u centru Marseja.

Oni su cijene karata digli i do četiri puta u odnosu na onu po kojoj su ih nabavili, pa tako za one najjeftinije čija je zvanična cijena 25 eura tapkaroši traže 100 eura, a karte druge kategorije od 105 eura prodaju se po cijeni od 150 do 300 eura.

Ruska agencija navodi da su UEFA i organizatori prvenstva upozorili posjetioce da ne kupuju karte od nezakonitih prodavaca.

Vjerovatni sastavi

Engleska: Hart - Voker, Kejhil, Smoling, Rouz - Dajer, Lalana, Ali - Runi - Kejn, Sterling;

Rusija: Akinfejev - Smoljnikov, V. Berezucki, Ignjaševič, Šćenikov - Širokov, Jusupov - Golovin, Kokorin, Smolov - Dzjuba.

Bonus video: