Otvoren II Festival umjetnosti "Virski"

Danas su festivalska zbivanja u Crmnici, na Virpazaru u 13 sati biće otvoren Park skulptura, u 19.30 na tvrđavi Besac je otvaranje retrospektivne izložbe "Rekvijem za Đorđija Crnčevića" pokojnog velikog umjetnika poniklog u Crmnici, a od 21 sat na virpazarskom trgu gitarski koncert izvode mladi muzičari iz Nikšića
475 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 11.06.2016. 10:07h

Izložbom "Putevi umjetnosti" koju je u galeriji "Velimir A. Leković" otvorio autor, magistar zidnog slikarstva Petar Vujošević, u Baru je zvanično počeo II Festival umjetnosti "Virski" koji do 22. juna u Baru i Virpazaru organizuje porodica tragično stradalog umjetnika Branislava Banja Mistovića.

Mnogobrojne posjetioce ispred galerije su pozdravili Vujošević i mr Milun Lutovac, upravnik galerije.

Nakon što su posjetioci obišli eksponate 67 umjetnika u ovom zdanju Kulturnog centra Bar, u kojem je svirao Trio Fantastikus studenata cetinjske Muzičke akademije, drugi dio izložbe sa koktelom upriličen je u Dvorcu kralja Nikole, u čijoj su balskoj sali takođe postavljene slike crnogorskih likovnih stvaralaca.

Danas su festivalska zbivanja u Crmnici, na Virpazaru u 13 sati biće otvoren Park skulptura, u 19.30 na tvrđavi Besac je otvaranje retrospektivne izložbe "Rekvijem za Đorđija Crnčevića" pokojnog velikog umjetnika poniklog u Crmnici, a od 21 sat na virpazarskom trgu gitarski koncert izvode mladi muzičari iz Nikšića.

Galerija

Bonus video: