Svjedočila Đorđina Marović: Sveto mi je rekao da je dao Mujoviću 890.000 eura

Advokat Miloš Vuksanović očekuje da tužilaštvo ukine pritvor njegovom branjeniku Mujoviću, jer su saslušani svi svjedoci
98 pregleda 0 komentar(a)
Đorđina Marović, Foto: Savo Prelević, Savo Prelević
Đorđina Marović, Foto: Savo Prelević, Savo Prelević
Ažurirano: 11.06.2016. 07:05h

Budvanka Đorđina Marović ispričala je juče u tužilaštvu da ima samo posredna saznanja o novcu koji je njen suprug Svetozar Marović, navodno dao uhapšenom Podgoričaninu Veselinu Mujoviću.

Prema nezvaničnim saznanjima “Vijesti” supruga visokog funkcionera DPS-a u Osnovnom tužilaštvu duže je od sat objašnjavala kada je i kako Svetozar upoznao Mujovića.

Navodno, ona je pred tužiocem Miroslavom Turkovićem rekla da joj je suprug ispričao da je Mujoviću dao 890.000 eura, ali da o tome više ništa ne zna.

Tužiocu je, prema pouzdanim saznanjima “Vijesti” ispričala da je njen suprug Mujovića upoznao prije godinu.

Tvrdila je da nije znala da sa njim pregovara o navodnoj pomoći u istragama, sve dok joj Svetozar nije rekao da je Podgoričaninu dao novac.

Mujović je uhapšen sredinom februara zbog sumnje da je na prevaru uzeo novac od Svetozara Marovića, nudeći mu pomoć u istragama koje Specijalno tužilaštvo vodi protiv njega i članova njegove porodice.

Pozivajući se na tajnost postupka, Budvanka nakon saslušanja nije željela da daje izjave za medije.

Ona nije komentarisala ni hapšenje i puštanje iz pritvora članova njene porodice.

Đorđina Marović posljednja je na spisku svjedoka koje je Turković planirao da sasluša u istrazi pokrenutoj protiv Mujovića.

Mujovićev branilac, advokat Miloš Vuksanović kazao je da zbog tajnosti postupka ne može govoriti o tome što je Đorđina Marović pričala pred tužiocem.

On je kazao da očekuje da Turković njegovom branjeniku ukine pritvor, jer su saslušani svi svjedoci koje je tužilaštvo predložilo.

"Nadam se da će nakon ovog saslušanja, u narednih nekoliko dana, Mujović izaći iz pritvora i braniti se sa slobode za sve što mu se stavlja na teret”, kazao je Vuksanović.

Advokat je rekao i da odbrana nema nikakvih predloga za sprovođenje dokaza “s obzirom na to da su sve optužbe koje su Mujoviću stavljene na teret neosnovane i neutemeljene”.

Bonus video: