Savo Milošević u komisiji za biranje najboljih pojedinaca na EP

0 komentar(a)
Savo Milošević, Foto: Tanjug, Tanjug
Savo Milošević, Foto: Tanjug, Tanjug
Ažurirano: 10.06.2016. 16:54h

Potpredsjednik Fudbalskog saveza Srbije i bivši reprezentativac Savo Milošević biće jedan od 13 tehničkih posmatrača na Evropskom prvenstvu koji će birati najbolje pojedince na takmičenju u Francuskoj.

Njegov zadatak, zajedno sa još 12 saradnika, biće pažljivo praćenje takmičenja i podnošenje izvještaja o napredovanju na osnovu kojih će biti odlučeni dobitnici nagrada.

Prvi zadatak biće da izaberu igrača utakmice za svaki duel na šampionatu. Da bi neki fudbaler bio izabran moraće da ispuni određene kriterijume, poput vještine u napadu i odbrani, učešću u akcijama, taktičku zrelost i efikasnost, kao i pozitivan stav u vezi sa "UEFA Respect" kampanjom.

Tehnički posmatrači će izabrati igrača turnira, najboljeg mladog fudbalera rođenog poslije 1. januara 1994. godine, najbolji tim šampionata, kao i najljepši gol svakog kola.

Pored Miloševića, tim još čine Joan Lupesku, Aleks Ferguson, Dejvid Mojes, Tomas Šaf, Miksu Patelalnen, Geret Sautgejt, Peter Rudbek, Hines Melendes, Žan-Pol Briger, Alan Žires, Žan-Fransoa Domerž i Paki Boner.

Milošević je sa pet golova bio najbolji strijelac Evropskog prvenstva 2000. godine. On je na 102 utakmice za reprezentacije Jugoslavije i Srbije postigao 37 pogodaka.

Bonus video: