Komad “ Kavez ” premijerno u julu

Autorski tim, na čelu sa Mirjanom Medojević koja potpisuje tekst i režiju čine Ilija Đurović (koautor teksta i dramaturg), Lina Leković (kostimograf), Gojko Berkuljan (reditelj video materijala)
190 pregleda 0 komentar(a)
Mirjana Medojević, Foto: Youtube.com, Youtube.com
Mirjana Medojević, Foto: Youtube.com, Youtube.com
Ažurirano: 10.06.2016. 15:08h

Gradsko pozorište iz Podgorice je započelo drugu fazu rada na novoj predstavi “ Kavez ” čiji tekst i režiju potpisuje Mirjana Medojević.

Dramski tekst “ Kavez ” je pobjednički na drugom Konkursu za najbolji dramski tekst za djecu i mlade koji je raspisao ASSITEJ centar Crna Gore u saradnji sa Kotorskim festivalom i Gradskim pozorištem.

Premijera je zakazana za 11. jul u Kotoru u okviru XXIV Međunarodnog kotorskog festivala pozorišta za djecu.

Uloge u predstavi povjerene su Jeleni Simić, Jelici Vukčević, Maji Šarenac, Dejanu Đonoviću i Zoranu Vujoviću.

Autorski tim, na čelu sa Mirjanom Medojević koja potpisuje tekst i režiju čine Ilija Đurović (koautor teksta i dramaturg), Lina Leković (kostimograf), Gojko Berkuljan (reditelj video materijala).

“Centralna tema ove predstave je zlostavljanje i iskorištavanje romske djece za prošenje na crnogorskim ulicama.

Prosjačenje je biznis neslućenih razmjera i svjedočimo mu svakodnevno, ali se u otvaranju i propitivanju ove teme često zaustavimo kod dileme da li nekom djetetu koje traži deset centi udijelimo milostinju ili ne. S druge strane, savremena crnogorska porodica za koju i dalje slijepo vjerujemo da je jedina zdrava ćelija našeg društva, gnijezdo u kom odrastaju nove generacije ušuškane u toplinu roditeljskog zagrljaja, je druga tema koju tekst i predstava fokusiraju.

Propituje se i odnos te savremene porodice prema hraniteljstvu, koje je za naše društvo još uvijek tabu tema u nekom smislu”, kazala je Mirjana Medojević

Bonus video: