Dječija emisija "Žogarija" na TV Vijesti

Sadržaji i svrha Žogarije su razvijanje i podsticanje strpljivosti kroz fair-play u igrama sa loptom, nastupima navijačkih ekipa, druženje i zabavu sa pjevačkim i plesnim takmičenjima, stvaranje kreativnih radionica
79 pregleda 1 komentar(a)
žogarija, Foto: TV Vijesti
žogarija, Foto: TV Vijesti
Ažurirano: 10.06.2016. 17:16h

Međunarodna sportsko-rekreativna manifestacija Žogarija se održava već jedanaest godina a svrha i cilj ove manifestacije je da djeca preko sporta i propratnih rekreativno-zabavnih aktivnosti sklapaju nova poznanstava i prijateljstva.

Ova manifestacija se uspješno održava u Austriji u zemljama širom regiona i predstavlja svojevrstan most suživota, saradnje i novih oblika povezivanja mladih generacija susjednih zemalja.

Sadržaji i svrha Žogarije su razvijanje i podsticanje strpljivosti kroz fair-play u igrama sa loptom, nastupima navijačkih ekipa, druženje i zabavu sa pjevačkim i plesnim takmičenjima, stvaranje kreativnih radionica.

Na takmičenjima učestvuju dječaci i djevojčice uzrasta od 7 do 11 godina, a takmiče se u više disciplina. Ova manifestacija je 2010. proglašena za najbolju manifestaciju u Evropi od strane UEFA.

Bonus video: