Bojić: Možemo da se plasiramo na fajnl-for

"Svaka utakmica je novi izazov, u svaki meč ćemo ući jako, maksimalno borbeno, i mislim da možemo da se plasiramo na fajnl-for", rekao je Bojić.
63 pregleda 0 komentar(a)
Marko Bojić, Foto: Savo Prelević
Marko Bojić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 10.06.2016. 12:34h

Selektor odbojkaša Crne Gore Slobodan Boškan je danas i treći put skratio spisak (počev od šireg spiska objavljenog 12. aprila) i odredio konačnih 14 igrača, koji će braniti boje Crne Gore u drugom nastupu u Svjetskoj ligi, u trećoj diviziji.

Iznenađenja nije bilo, sa spiska od 16 prekobrojni su bili tehničar Nikola Radonić i srednji bloker Bojan Radović.

Među 14 putnika za Meksiko (rivali Meksimo, Njemačka, Španija) i Tunis (Tunis, Meksiko, Venecuela) je jedan debitant, libero Jedinstva Ljubomir Popović. Ostali su “starosjedioci” - tehničari Simo Dabović i Rajko Strugar, primači Vojin Ćaćić, Božidar Ćuk, Marko Bojić, Balša Radunović i Marko Vukašinović, srednji blokeri Gojko Ćuk, Ivan Ječmenica i Blažo Milić, te libero Nikola Lakčević.

"Zadovoljan sam kako smo odradili pripreme, načinom kako su igrači bili posvećeni, jer znam koliko su stvari morali da proguraju kroz trening, bilo u fizičkim pripremama, bilo u sali sa loptom", rekao je Boškan, sumirajući pripreme u Budvi i Podgorici, uz napomenu da su Dabović i Bojić sanirali lakše povrede leđa, odnosno koljena.

"Svi smo svjesni da nam predstoji jedno teško takmičenje i da rezultat iz prošle godine kada smo stigli do finala protiv Egipta neće biti lako ponoviti jer je lakše napraviti rezultat, nego ga odbraniti. Međutim, mislim da imamo kvalitet jer smo se dobro spremili", dodao je Boškan.

“Crveni” će trenirati u glavnom gradu do ponedjeljka, kada će na put za Meksiko siti...

"Pripreme su bile jako naporne i teške, ali smo izdržali sve napore. Spremni dočekujemo Svjetsku ligu, protiv teških protivnika, Njemačke, Španije i Meksika koji se plasirao na Olimpijske igre. Mislim da imamo kvalitet, da smo mnogo bolji nego prošle godine. Trudićemo se da odigramo što je najbolje moguće, i da pokušamo da se plasiramo na završni turnir", kaže Marko Bojić.

Jedan od glavnih aduta naše reprezentacije ističe da je dobro što će Crna Gora u Svjetskoj ligi igrati sa Španijom i Njemačkom, rivalima i u septembarskim kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

"Tako ćemo moći da vidimo gdje smo u odnosu na njih, da što bolje odigramo protiv njih. Želimo da pokažemo da imamo kvalitet i opravdamo prošlogodišnji uspjeh. Svaka utakmica je novi izazov, u svaki meč ćemo ući jako, maksimalno borbeno, i mislim da možemo da se plasiramo na fajnl-for", dodao je Bojić.

Bonus video: