SLOBODAN BOŠKAN NAPUSTIO BUDVANSKU RIVIJERU

Ima dosta stvari koje klub mora da riješi da bi mogao da funkcioniše sljedeće sezone

"Razlog je lične prirode, jer ovo vrijeme koje sam provodio u Budvi, naizmjenično sa radom u reprezentaciji, jako otežava porodičnu situaciju, koja mi je u ovom trenutku prioritet", kaže Boškan za "Vijesti"
51 pregleda 0 komentar(a)
Slobodan Boškan, Foto: Cev.lu
Slobodan Boškan, Foto: Cev.lu
04.04.2019. 20:48h

Ništa od želje Budvanske rivijere da na klupi zadrži Slobodana Boškana, pa će naš šampion nakon dvije godine morati da traži novog trenera.

"Tokom mog boravka u Budvi sam razgovarao sa direktorom Markom Vujovićem, prije toga i sa predsjednikom kluba Milošem Marovićem, i rekao sam da neću nastavljati rad u Budvanskkoj rivijeri. Mada smo negdje razmišljali da nastavimo projekat, oni su mi to nudili, ali sam se ja zahvalio na ponudi, i to je to, vraćam se u Novi Sad", kaže za “Vijesti” Boškan, koji je, kako kaže, zadovoljan saradnjom sa predsjednikom Marovićem i direktorom Vujovićem u protekle dvije godine.

Kako kaže, teška finanijsko-organizaciona situacija u klubu, koja se posebno počela manifestovati prošlog ljeta (kroz brojne tužbe bivših igrača za neisplaćene ugovorne obaveze, što je uslovilo i nikad gori prelazni rok), nije uticala na njegovu odluku, već da su razlozi porodične prirode.

"Koliko god da je bilo teško i naporno u drugoj godini, u smislu da smo imali slabu ekipu, i da je tokom čitave godine bila borba da odigramo što bolje tu Ligu šampiona, nemam neku posebnu stvar zbog koje odlazim. Razlog je lične prirode, jer ovo vrijeme koje sam provodio u Budvi, naizmjenično sa radom u reprezentaciji, jako otežava porodičnu situaciju, koja mi je u ovom trenutku prioritet", dodaje Boškan koji je sa Budvanskom rivijerom osvojio dvije duple krune u Crnoj Gori, dok je u Ligi šampiona uknjižio dvije pobjede u 12 mečeva.

Boškan ističe da Budvanska rivijera “u ovom momentu ima dosta stvari koje mora da riješi da bi mogao da funkcioniše sljedeće sezone”.

"U ovom trenutku ja ne znam da li bi to bilo ili ne bi bilo riješeno u nekom narednom periodu. Možda će u tome uspjeti, možda neće, to je na njima. Ali, sve to nije bilo presudno što se tiče moje odluke", ističe zlatni olimpijac iz Sidneja.

Rad u Budvanskoj rivijeri, paralelno sa reprezentacijom Crne Gore, za Boškana je bio prvi pravi na velikoj sceni...

"Pogotovo prva godina, kada smo imali dosta konkurentan tim, možda ne za prolaz u Ligi šampiona, već da nastavimo takmičenje u CEV kupu, je za mene bila veoma značajno iskustvo kao mladom treneru, koji je dobio šansu da vodi tim u Ligi šampiona. U drugoj godini, nažalost, nijesmo imali mogućnosti da napravimo kvalitetniji sastav, naročito u grupi u kojoj smo bili, u kojoj smo imali gotovo nemoguć zadatak da se uradi nešto više, da se neko pobijedi. Takve stvari se dešavaju u životu i karijeri, i treba ih prihvatiti ići dalje", zaključio je Boškan.