"Trikolori" jure po pehar

"Evropsko prvenstvo startuje duelom domaćina i Rumuna: Samo želim pobjedu - poručuje Dešan
63 pregleda 3 komentar(a)
Pol Pogba, Foto: Reuters
Pol Pogba, Foto: Reuters
Ažurirano: 10.06.2016. 10:14h

Čekanja više nema - francuska javnost je dugo najavljivala juriš na evropsku titulu, Didije Dešan napravio neophodne rezove (otkazi Karimu Benzemi, Matjeu Valbueni...) kako bi cilj postao realniji - večeras protiv Rumunije (21 sat) makar će moći da se nasluti kakva je snaga "trikolora".

Domaćini po tradiciji najteže igraju prve utakmice na velikim takmičenjima, pa od Francuza tako niko ne očekuje da odmah ponude i spektakl i pobjedu - Dešan bi potpisao samo ovo drugu.

"Želimo da pobjedom otvorimo prvenstvo. To je ono što nas zanima", rekao je Dešan i okrenuo se prvom rivalu na "Stad de Fransu":

"Rumuni su veoma disciplinovan tim, ali nema šanse da će odlučiti da nas čekaju pred svojim šesnaestercem. Očekujem od njih i da napadnu", istakao je Dešan.

Na prvi pogled, Francuska nije mogla da poželi boljeg protivnika za start Eura, jer Rumunija nije slavila u međusobnim duela još od 1972. godine.

Ipak, podatak da Francuska nije pobijedila u četiri od posljednjih pet mečeva govori da bi mogla da ima problema sa timom Angela Jordaneskua.

Ljoris: Nećemo se ponašati kao favoriti

Kapiten „trikolora” Igo Ljoris je pokušao da skine pritisak sa svoje ekipe.

"Favoriti? Ne osjećamo se tako, mislim da nema smisla da se ponašamo kao da smo Španija ili Njemačka. Idemo redom, meč po meč", rekao je golman Totenhema.

Jordanesku: Da izdržimo prvi nalet Francuske

Francuska traži treću titulu prvaka Evrope, nakon što je trofej osvajala 1984. i 2000. godine, dok su ambicije Rumuna potpuno drugačije - plasman u osminu finala iz grupe u kojoj su još Švajcarska i Albanija bi bio veliki uspjeh.

"Čeka nas "oluja" na početku, baš tako očekujem da krene Francuska. Mislim da smo spremni na to i da moja ekipa zna kako da odgovori", rekao je Jordanesku i predstavio svoju trenersku filozofiju:

"Nismo došli ovdje da bismo se branili od Francuske, već da pokažemo da smo prava ekipa. Želimo da imamo balans, da protivnik teško dolazi do šanse, ali i da mu je teško da se brani od nas", kaže Jordanesku.

Vjerovatni sastavi

Francuska: Ljoris - Sanja, Košjelni, Rami - Evra, Kante, Matuidi, Pogba, Paje - Žiru, Grizman;

Rumunija: Tatarušanu - Sapunaru, Kirikeš, Grigore - Rac, Pintili, Oban, Popa, Stanćiju, Stanku - Andone.

Bonus video: