Koman, Rašford, Emre Mor...

Neki od njih, poput Renata Sančesa, već su stigli do velikog kluba kakav je Bajern
0 komentar(a)
Kingsli Koman, Foto: Reuters
Kingsli Koman, Foto: Reuters
Ažurirano: 10.06.2016. 09:14h

Zvanični sajt Uefe sastavio je listu od 10 tinejdžera koji bi mogli da obilježe Euro.

Neki od njih, poput Renata Sančesa, već su napravili veliki transfer (prešao je u Bajern za 35 miliona), a neki su tek zakoračali na veliku scenu.

Ante Ćorić (Hrvatska)

Talenat Dinama iz Zagreba ima 19 godina, igra na poziciji ofanzivnog veziste. Postao je četvrti najmlađi strijelac u Ligi Evrope kada je pogodio protiv rumunskie Astre u septembru 2014. - tada je imao 17 godina i 157 dana.

Markus Rašford (Engleska)

Napadač Mančester junajteda ima 18 godina, a sve do februara je bio nepoznat javnosti.

Onda je Luj van Gal bio prinuđen da mu da šansu protiv Mitjilanda u Ligi Evrope - bio je dvostruki strijelac na debiju.

Kingsli Koman (Francuska)

Ovaj 19-godišnjak već ima "staž" u seniorskom fudbalu - igrao je sezonu za Juventus, a prošlu je proveo u Bajernu. Za sobom ima i finale Lige šampiona sa „starom damom”...

Bartoš Kapucka (Poljska)

Kapucka ima 19 godina i član je poljske Krakovije. U septembru prošle godine je ovaj vezista nakon samo 11 minuta na terenu debi začinio pogotkom u trijumfu od 8:1 nad Gibraltarom.

Renato Sančes (Portugal)

Skrenuo je pažnju na sebe partijama i atraktivnim golovima u dresu Benfike. Ima samo 18 godina, može da odradi posao na svakoj poziciju u veznom redu, pa onda nije ni čudo što ga je želio i Žoze Murinjo u Junajtedu.

Niko Elvedi (Švajcarska)

Jedini defanzivac na ovoj listi je jedan od cjenjenijih mladih fudbalera u Bundesligi - dokazao se u dresu Borusije iz Menhengladbaha. Ima 19 godina, nedavno je debitovao za seniorski tim i odmah dobio poziv na Euro.

Denis Zakarija (Švajcarska)

Još jedan mladić (19 godina) koji je prošlog mjeseca debitovao za Švajcarce. U pitanju je vezista Jang Bojsa...

Bril Embolo (Švajcarska)

Za njega kažu da je zvijezda u najavi i da je vjerovatno budući napadač Mančester junajteda.

Trenutno je član Bazela, ali je samo pitanje trenutka kada će preći u veći klub. Embolo je šesti najmlađi strijelac u Ligi šampiona, a pogodio je protiv Ludogoreca u novembru 2014.

Emre Mor (Turska)

U pripremnom meču protiv Crne Gore u Antaliji je dokazao kakav je potencijal. Zovu ga „turski Lionel Mesi”, pa je jasno zašto je Borusija tako brzo reagovala kada ga je dovela iz danskog Nordsjelanda. Ima 18 godina.

Oleksandr Zinčenko (Ukrajina)

Vezista ruske Ufe ima 19 godina, a prije desetak dana se pobrinuo da uđe u istoriju ukrajinskog fudbala - dao je gol protiv Rumunije i postao drugi najmlađi strijelac u nacionalnog tima.

Bonus video: