Marković i Šuković osuđeni na po godinu zatvora zbog dva razbojništva

Pljačka marketa Bibiz ostala je upamćena po dvije hrabre radnice prodavnice, koje su pokušale da odbrane kasu od naoružanih napadača
285 pregleda 3 komentar(a)
market Bibiz pljačka, Foto: Luka Zeković
market Bibiz pljačka, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 09.06.2016. 15:09h

Podgoričanin Stefan Marković (19) i Baranin Đorđe Šuković (21) osuđeni su na po godinu dana zatvora zbog dva razbojništva, počinjena početkom godine .

To je prvostepena presuda sutkinje podgoričkog Osnovnog suda Željke Jovović.

Sud je usvojio i imovinsko-pravni zahtjev oštećenih, koji su tražili da im se vrati 750 eura koje su optuženi ukrali iz marketa.

Sutkinja je navela da je utvrđeno da su njih dvojica počinila krivična djela i da im je kao olakšavajuće okolnosti cijenila mladost, priznanje i kajanje.

Za krivično djelo razbojništvo zaprijećena je kazna zatvora od dvije do deset godina.

Marković je na suđenju priznao i razbojništvo u marketu Bodiko, koje je u Tužilaštvu sporio, a za koje ga je kao saizvršioca označio Šuković.

Šuković je odmah priznao obje pljačke.

Radnice marketa Bibiz pridružile krivičnom gonjenju, dok radnice iz drugog marketa nijesu.

Branilac Markovića, advokat Marko Ivanović “Vijestima” je rekao da se neće žaliti na presudu, s obzirom na to da je njegov branjenik priznao krivična djela, i da je sud uvažio olakšavajuće okolnosti i izrekao im minimalne kazne.

Tužilaštvo ih tereti da su u januaru u oba marketa ušli sa noževima i maskirani i iz Bodika uzeli 500, a iz Bibiza 250 eura.

Pljačka marketa Bibiz ostala je upamćena po dvije hrabre radnice prodavnice, koje su pokušale da odbrane kasu od dvojice maskiranih i naoružanih napadača, gađajući ih svime što im je došlo pod ruku.

Radnice Ljubomirka Velimirović i Senka Mišnjica ispričale su ranije “Vijestima” da su tek nakon što su razbojnici pošli sa plijenom, ukapirale da su rizikovale život.

"Nikad u životu nisam vidjela veće noževe. Mi smo nesvjesno krenule put njih da odbranimo kasu, a oni su na nas nasrtali nožem. Gađali smo ih čime smo stigle, ali nismo uspjele...”, rekla je tada Mišnjica.

Bonus video: