Stojanović naložio preduzimanje konkretnih aktivnosti u Kotoru

"Biće, između ostalog, preduzete aktivnosti radi prevencije kriminaliteta, kao i potrebne represivne mjere i radnje usmjerene prvenstveno ka takozvanim bezbjednosno–interesantnim licima“
58 pregleda 0 komentar(a)
Slavko Stojanović, Foto: Savo Prelević
Slavko Stojanović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 09.06.2016. 15:19h

Direktor Uprave policije Slavko Stojanović naložio je preduzimanje konkretnih aktivnosti u cilju, kako je saopšteno, obezbjeđenja stabilnog bezbjednosnog ambijenta u Kotoru i na cijelom primorju.

Stojanović je danas u Kotoru, zajedno sa pomoćnicima Milovanom Pavićevićem i Nikolom Janjuševićem, održao radni sastanak sa načelnicima Centra bezbjednosti Herceg Novi Petrom Ognjenovićem i Odjeljenja bezbjednosti (OB) Kotor Igorom Popovićem.

Kako je saopšteno iz Uprave policije, Stojanović je na sastanku sagledao dosadašnje sprovedene mjere i radnje u Kotoru i naložio preduzimanje konkretnih aktivnosti, kako bi se obezbijedio stabilni bezbjednosni ambijent u tom gradu i na primorju tokom ljetnje turističke sezone.

"Na ovom sastanku, koji je održan u svjetlu nedavnih dešavanja u ovom gradu, razmatrana je aktuelna bezbjednosna problematika i izvršena analiza dosadašnjih sveukupnih mjera i radnji koje je policija u ovom gradu preduzela u koordinaciji sa tužilaštvom“, kaže se u saopštenju.

Određene su, kako se navodi, i prioritetne aktivnosti koje je potrebno preduzeti u narednom periodu u cilju obezbjeđenja stabilnog bezbjednosnog ambijenta u Kotoru i potpunog rasvjetljavanja nedavno počinjenih krivičnih djela na području tog grada.

"U tom smislu biće, između ostalog, preduzete aktivnosti radi prevencije kriminaliteta, kao i potrebne represivne mjere i radnje usmjerene prvenstveno ka takozvanim bezbjednosno–interesantnim licima“, kaže se u saopštenju.

Na sastanku je ocijenjeno da su policijski službenici OB Kotor i drugih organizacionih jedinica, u koordinaciji i po nalogu Višeg državnog tužilaštva u Podgorici, do sada sproveli kvalitetne istražne mjere i radnje u tim predmetima, na čijem se rasvjetljavanju preduzimaju intenzivne aktivnosti.

Stojanović je danas prisustvovao i sastanku Štaba Operativne akcije „Ljeto 2016“, formiranom na nivou Uprave policije u susret ljetnjoj turističkoj sezoni, a u cilju planiranja i sprovođenja konkretnih aktivnosti radi bezbjednog odvijanja ljetnje turističke sezone.

Stjepčević: Bezbjednost građana Kotora zagarantovana

Bezbjednost građana i posjetilaca Kotora zagarantovana je zahvaljujući posvećenom radu i rezultatima Uprave policije i državnih institucija, poručio je predsjednik kotorske opštine, Aleksandar Stjepčević.

On se danas sastao sa Stojanovićem i načelnikom Odjeljena bezbjednosti Kotora, Igorom Popovićem.

"Zahvaljujući posvećenom radu i postignutim rezultatima Uprave policije i državnih institucija, događaji kojima smo svjedočili ostali iza nas, pa je bezbjednost građana i svih posjetilaca Kotora zagarantovana“, istakao je Stjepčević.

On je naglasio da će Opština Kotor, kao i do sad, podržavati Upravu policije i državne institucijama u cilju realizacije aktuelnih planova, i da će se sve biti u cilju interesa građana.

"Sve neophodne mjere biće preduzete kako bi Kotor ostao grad kulture, tradicije, i grad u kojem se svako osjeća kao kod kuće, uzimajući u obzir njegovu multikulturalnost i multikonfesionalnost“, zaključeno je na sastanku.

Bonus video: