CR7 ne krije da želi da zasjeni sve u Francuskoj

Da li prva zvijezda Portugala, Kristijano Ronaldo, može to postati i na Euro 2016. u Francuskoj
1 komentar(a)
Kristijano Ronaldo, Foto: Beta-AP
Kristijano Ronaldo, Foto: Beta-AP
Ažurirano: 09.06.2016. 12:36h

Sinonim za njegovo ime je, prvi! Prvi je fudbaler koji je postao sportista sa najvećim primanjima u svijetu sporta (88 miliona dolara za godinu), prvi je na lsiti najpoznatijih sportista svijeta, na osnovu primanja, broja pratilaca na društvenim mrežama, vrijednosti marketinškog znaka CR7, ali i broja „guglanja” njegovog imena. Prvi je fudbaler kojem je u sedam sezona uspjelo da postigne preko 50 golova. Prvi je na listi strijelaca u istoriji Lige šampiona, gdje sa 17 pogodaka drži i rekord sezone.

Da li prva zvijezda Portugala, Kristijano Ronaldo, može to postati na Euro 2016. u Francuskoj

„Cilj da osvojim Evropu sa Realom sam ispunio ove sezone, sada želim isto i sa reprezentacijom Portugala. Nadam se da ćemo uspjeti”, kazao je CR7.

No, bukmejkeri ne vjeruju previše njegovoj selekciji, koja i nema tradiciju dobrih igara i supjeha na velikim takmičenjima. Zato pobjeda Portugala u Francuskoj vrijedi čak 19, dok s ena uloženi euro na domaćina dobija četiri, na Njemačku 5,45, dok je koeficijent na aktuelnog prvaka, Španiju, šest.

Ipak, Kristijanu Ronaldu, na umu nije samo uspjeh selekcije. On gotovo svaki intervju završava pričom o Zlatnoj lopti, za najboljeg igrača u sezoni.

„Ne Zlatna lopta nije opsesija za mene, ali po sedmi put sam postigao preko 50 golova u sezoni. Sa Realom sam osvojio Ligu šampiona i bio najbolji strijelac turnira, sada to želim da uradim sa selekcijom”, demantuje 31-godišnji Portugalac.

Mada, podatak da Argentinac Lionel Mesi ima rekordnih pet Zlatnih lopti, a Kristijano Ronaldo tek tri, nameću imperativ Portugalcu da zablista na Evropskom prvenstvu u Francuskoj.

A žrijeb je bio milosrdan prema njegovoj selekciji, pošto je Portugal apsolutni favorit u grupi F sa Mađarskom, Islandom i Austrijom. Pravim rivalima da popularni CR7 popravi ličnu statistiku.

A ona je, impresivna, jer je prvi strijelac Portugala sa 58 pogodaka. U selekciji je upisao čak 126 nastupoa, a EURO 2016. biće mu četvrti u karijeri.

U prethodna tri CR 7 je postigao šest golova, baš kao i Zlatan Ibrahimović za Švedsku, sa kojim će u Ibrinoj Francuskoj voditi „mrtvu” trku u borbi za pažnju navijača, medija, naslovnih stranica.

Bonus video: