Dvojica bivših rudara verbalno napala fotoreportera „Dnevnih novina“

"Policajci koji su se tamo nalazili pitali su me da li treba da reaguju. Kazao sam im da ne treba, i da ću im reći ukoliko mi njihova pomoć zatreba“, kazao je Danilović
10 komentar(a)
Milovan Danilović, Foto: Svetlana Mandić
Milovan Danilović, Foto: Svetlana Mandić
Ažurirano: 09.06.2016. 13:56h

Dvojica bivših rudara, iz grupe koja je juče počele sa danonoćnim protestima ispred rampe u nikšićkom naselju Gračanica, verbalno su napali fotoreportera „Dnevnih novina“ Milovana Danilovića dok je bio na radnom zadatku.

„Došao sam da fotografišem rudare i kada su me pitali za koga radim rekao sam im za 'Dnevne novine'. Na to su dvojica rudara odgovorila da nije tačno, da sam špijun, da fotografišem za policiju i nastavili su sa uvredama“, kazao je Danilović koji kao fotograf „Dnevnih novina“ radi od osnivanja toga lista i isto toliko prati proteste rudara.

Kada mu je jedan od bivših rudara tražio da se legitimiše Danilović je iz automobila izvadio legitimaciju i pokazao je.

„Tada je jedan od ove dvojice ućutao, ali je drugi nastavio sa provokacijama. Svo to vrijeme rudari koji su bili u šatoru su se smijali i niko nije reagovao. Policajci koji su se tamo nalazili pitali su me da li treba da reaguju. Kazao sam im da ne treba, i da ću im reći ukoliko mi njihova pomoć zatreba“, kazao je Danilović.

Nakon obavljenog zadatka Danilović je sjeo u automobil i otišao, a kako je prozor bio otvoren čuo je da je jedan od rudara i dalje nastavio da psuje.

Bonus video: