Budvanska rivijera i Luka Bar večeras u Rimu dobijaju rivale

0 komentar(a)
OK Budvanska rivijera, Foto: OSCG
OK Budvanska rivijera, Foto: OSCG
Ažurirano: 09.06.2016. 11:30h

Odbojkaši Budvanske rivijere i odbojkašice Luke Bar večeras u Rimu, na tradicionalnoj gala večeri (prethodnih godina je Beč bio domaćin), žrijebom će dobiti prve rivale u reorganizovanoj Ligi šampiona, zbog čega je Barankama i data prilika da debituju u najjačem klupskom takmičenju.

Naime, u Ligi šampiona u sljedećoj sezoni su mogli da učestvuju svi nacionalni prvaci (neke zemlje, po rejtingu, imaju pravo na dva ili tri tima), kao što je bio slučaj u nekadašnjem Kupu šampiona.

Odziv, međutim, nije bio maksimalan, pa će u muškoj konkurenciji nastupiti 36 od mogućih 68 klubova, dok će se kod dama nadmetati šest timova manje...

S obzirom na broj prijavljenih timova, u muškoj konkurenciji neće biti prvog kola, već će se igrati od druge runde, kada startuje Budvanska rivijera, koja će biti jedan od nosilaca.

Mogući rivali Budvana su Groningen (Holandija), Strotel (Bjelorusija), Selver (Estonija), Hapoel (Izrael), Mladost Marina (Hrvatska), Omonija (Kipar), Gentofte (Danska) i Besa Peć (Kosovo).

U drugom i trećem kolu igraće se sistem eliminacija (po meč kod kuće i na strani). U četvrtoj rundi se igra grupna faza, a od te runde će, na osnovu rejtinga u evrokupovima od 2012. do 2014. godine, startovati 12 najboljih timova. Preostalih osam timova u grupnoj fazi biće poznato nakon 3. kola.

Luka Bar će igrati od 1. kola, a iz CEV-a je saopšteno da su mogući rivali „sirena” Marica (Bugarska), Kohila (Estonija) i Drita Gnjilane (Kosovo).

Bonus video: