Strugar našao novi klub u Slovačkoj: Idem tamo jer hoću da igram

"Prošle godine su igrali Evropu, ali se nisu proslavili sa pojačanjima koje su doveli. Ali, Slovak koji se vratio doveo je to malo u red, pa ćemo sljedeće sezone ići na titulu", kaže Strugar
95 pregleda 0 komentar(a)
Rajko Strugar, Foto: Savo Prelević
Rajko Strugar, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 09.06.2016. 10:13h

Nakon sezone u redovima bivšeg francuskog prvaka Tura, Rajko Strugar je promijenio klub, ali i zemlju - 21-godišnji tehničar naše odbojkaške reprezentacije će naredne sezone igrati u Slovačkoj, u redovima Prjevidze (kluba iz istoimenog grada sa 50-ak hiljada stanovnika), sa kojim je potpisao jednogodišnji ugovor.

"Došao sam u klub koji ide na titulu. U klub se vratio Slovak koji je igrao u Francuskoj, biće menadžer i igrač, pa me zvao da dođem da budem prvi tehničar u timu. Klub pravi neku finu priču", kaže Strugar za "Vijesti".

Jedan od razloga što je Strugar napustio jaču ligu i prešao u slabiju jeste što želi da igra, što nije često bio slučaj u Turu.

"U Slovačkoj ću da igram. Uslovi u klubu su odlični. Prošle godine su igrali Evropu, ali se nisu proslavili sa pojačanjima koje su doveli. Ali, Slovak koji se vratio doveo je to malo u red, pa ćemo sljedeće sezone ići na titulu".

Tur je prošle sezone bio drugi nakon ligaškog dijela prvenstva, dok je u plej-ofu eliminisan od Pari voleja, koji je kasnije osvojio titulu.

"Sezona je odlično protekla, klub na veoma zavidnom nivou, od organizacije do uslova. Tamo sam otišao sa namjerom da se borim za mjesto u timu. Ne žalim ni trenutka, iako priliku nisam dobio, zbog neke politike kluba. Ali, napredovao sam dosta i ostaće mi u lijepom sjećanju", istakao je Strugar.

Rajko je ponikao u OK Budva, koju je osnovao njegov otac Vladimir-Bimbo Strugar , nekadašnji igrač, takođe tehničar, koji mu je i bio prvi trener. Prije šest godina je iz Budve otišao u Vojvodinu, u kojoj je igrao četiri sezone, prije nego što se pretprošlog ljeta otisnuo u Francusku.

Interesantno, i njegov šest godina stariji brat Petar, danas jedan od najboljih glumaca mlađe garde, poznat po ulogama, između ostalih, u filmovima „Montevideo, Bog te video” i „Mali Buda”, te seriji „Budva na pjenu od mora”, u Budvi je u mlađim danima igrao odbojku kao tehničar.

Imamo veliku šansu da se i ove godine plasiramo na fajnl-for

Odbojkaši su od ponedjeljka u Podgorici nastavili pripreme za drugi nastup u Svjetskoj ligi. Za razliku od Budve, gdje su „crveni” imali teži dio priprema, ali i odigrali pet kontrolnih mečeva (dva sa Albanijom, tri sa Turskom), izabranici Slobodana Boškana u glavnom gradu Crne Gore rade „finu ruku”, jer se start takmičenja primiče (17. jun, kada počinje prvi turnir u Meksiku, drugi je sedmicu kasnije u Tunisu).

"Zasada je super, radimo dobro. Mislim da imamo veliku šansu da se i ove godine plasiramo na fajnl-for. Samo da to treba da pokažemo igrom", kaže Strugar .

Iako sa 21 godinom, Strugar je već tri godine standardan reprezentativac. Njegov iskusniji saigrač i konkurent na toj poziciji, Simo Dabović je do sada bio u prednosti…

"Što se prve postave tiče nešto i ne želim da pričam. Radim kao i svake godine. Pa će biti kako trener odluči", zaključio je Strugar.

Bonus video: