Vojin Ćaćić novi član šampiona Irana

"Zadovoljan sam sa svake strane, pogotovo finansijski. Imaćemo strašnu ekipu", rekao je Ćaćič za "Vijesti".
332 pregleda 0 komentar(a)
Vojin Ćaćić, Foto: Privatna arhiva
Vojin Ćaćić, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 07.06.2016. 22:12h

Vojin Ćaćić ostaje u Iranu, ali mijenja klub - kapiten naše odbojkaške reprezentacije potpisao je jednogodišnji ugovor sa prvakom Sarmajeh bankom.

Ćaćić je prošle sezone bio član za Mizan Korosana, sa kojim je igrao polufinale plej-ofa.

Interesantno, menadžerska agencija "Olimpic Sports Managment" je objavila pogrešno ime kluba u kojem će igrati Ćaćić, navodeći Šardari Urmiju (koju će trenirati Ljubomir Travica a novi tehničar je njegov sin Dragan), što je u zabunu dovelo i neke portale...

"Zadovoljan sam sa svake strane, pogotovo finansijski. Imaćemo strašnu ekipu", rekao je Ćaćič za "Vijesti".

"U ekipi su većina reprezentativci Irana. Imaju dva primača, ja ću da pokušam da se izborim za mjesto u prvoj postavi. Ta konkurencija će me, svakako natjerati da jako treniram, da dajem sve od sebe, prijaće mi i pomoći da napredujem", dodao je Ćaćić, najbolji odbojkaš Crne Gore u 2012, 2013. i 2014. godini.

Problem je što su prve naredne obaveze Sarmajeh banka u avgustu, na Azijskom prvenstvu u Kini, u jeku priprema reprezentacije za septembarske kvalifikacije za Evropsko prvenstvo.

"U ugovoru stoji da reprezentacija ima prednost, naravno. Kad dobijem tačne datume, razgovaraću sa selektorom Boškanom, da vidim šta i kako. Da, eventualno, dobijem dozvolu da odigram to prvenstvo i vratim se i nastavim pripreme sa reprezentacijom. Sve ću znati nakon razgovora sa selektorom", zaključio je Ćaćić.

Ćaćić je odbojkom počeo da se bavi u rodnom Baru, ali je igračku afirmaciju stekao u Budvanskoj rivijeri, za koju je igrao od 2006. do oktobra 2015. godine.

Tokom posljednje dvije sezone u budvanskom klubu, Ćaćić je drugi dio sezone igrao na pozajmicama, u francuskom Renu, odnosno turskom Šahinbeju Beledije.

Iako je počeo pripreme sa ekipom, Vojin je u jesen 2015. uz obeštećenje otišao iz Budve (klub je morao da ga proda da bi spašavao sezonu i plaćao tužbe bivših igrača), samo nekoliko dana prije početka Lige šampiona, u Iran, i već u prvoj sezoni je pokazao kvalitet i primorao šampiona da "odriješi kesu" da ga dovede...