Crnogorska likovna scena kroz viziju osam umjetnika

Ovaj konceptualni projekat sublimira različite likovne poetike i tehnike izražavanja crnogorskih umjetnika: Maje Šofranac, Ivanke Vane Prelević, Ratka Odalovića, Draška Dragaša, Igora Rakčevića, Romana Đuranovića, Abaza Dizdarevića i Nenada Šoškića, i pokazatelj je visokih estetskih domena naše savremene likovne scene
52 pregleda 0 komentar(a)
savremeni crnogorski umjetnici
savremeni crnogorski umjetnici
Ažurirano: 07.06.2016. 08:08h

Izložba “Crnogorska savremena likovna scena kroz viziju 8 umjetnika/ca“ biće otvorena u večeras u 20 sati u Zbirci pomorskog nasljeđa nautičkog centra Porto Montenegro u Tivtu.

Izložba je autorski projekat istoričarke umjetnosti Žane Filipović, koji su organizovali Centar savremene umjetnosti, Ministarstvo kulture i kompanija „Adriatic Marinas - Porto Montenegro“.

Ovaj konceptualni projekat sublimira različite likovne poetike i tehnike izražavanja crnogorskih umjetnika: Maje Šofranac, Ivanke Vane Prelević, Ratka Odalovića, Draška Dragaša, Igora Rakčevića, Romana Đuranovića, Abaza Dizdarevića i Nenada Šoškića, i pokazatelj je visokih estetskih domena naše savremene likovne scene.

“Umjetnička ostvarenja autora sa kojima sarađujemo usklađena su sa evropskim umjetničkim tokovima. To je pokazatelj da je riječ o umjetnicima koji u svojim radovima prate i primjenjuju moderne izraze, slijedeći nove orijentacije. Iako je riječ o raznorodnim umjetničkim diskursima, ono što ih objedinjuje jeste izvorna, stvaralačka snaga koju uočavamo u svakom od izloženih djela, bilo da se radi o klasičnim slikarskim formama ili najsavremenijim vidovima umjetničkog izraza“, kazala je istoričarka umjetnosti Žana Filipović.

Crnogorska javnost i inostrana nautička klijentela uživaće u izložbi do 30. juna.

Bonus video: