Dragović: Slučajno sam Dajkovića zakačio po nosu

Nakon suđenja član IO Demosa i Pokreta za neutralnost kazao je “Vijestima” da su izjave Dragovića i Ivanovića neistinite
343 pregleda 48 komentar(a)
Dejan Dragović, Foto: Facebook
Dejan Dragović, Foto: Facebook
Ažurirano: 06.06.2016. 15:09h

Menadžer diskoteke “Stefan Braun” Dejan Dragović kazao je danas u Osnovnom sudu da je člana IO Demosa i Pokreta za neutralnost Vladislava Dajkovića “slučajno zakačio po nosu”.

Dragoviću i radniku obezbjeđenja lokala Draženu Ivanoviću sudi se zbog nanošenja teških tjelesnih povreda Dajkoviću (prelom nosne kosti i hematome) 27. decembra prošle godine ispred noćnog kluba “Stefan Braun”.

Do danas suđenje je nekoliko puta odlagano.

Dragović je istakao da mu je barmen predmetne noći poslao poruku na telefon: ''Dođi, imamo problem''.

Istakao je da je stao kod Dajkovića i djevojaka koje su bile sa strane.

Dragović je istakao da mu je barmen predmetne noći poslao poruku na telefon: ''Dođi, imamo problem''

“Zamolio sam Dajkovića da napusti lokal, na šta me je on udario nogom u cjevanicu i nazvao me debeli. Nakon toga su mi te djevojke rekle da im je Dajković pravio probleme i prosuo piće, na šta sam ja pozvao obezbjeđenje”, rekao je Dragović. Dodao je da su Dajkovića sproveli do izlaza.

“Zamolio sam ga još jednom da napusti objekat na šta me je gađao mobilnim telefonom. Ja sam se sagao da mu dodam telefon i on je zamahnuo i udario me u rame, na šta sam ga ja braneći se slučajno zakačio po nosu”, rekao je Dragović.

Istakao je da drugog kontakta nije bilo, nakon čega se vratio nazad u lokal.

Dragović je u sudu tvrdio da događaj nije bio politički motivisan.

Danas je svjedočio i drugooptuženi Dražen Ivanović, koji je rekao je da Dajkovića nije tukao i da ga je samo izveo iz lokala.

Istakao je da je bio jedini radnik obezbjeđenja te noć i da nije bilo treće osobe sa njima kao što je Dajković govorio.

Nakon suđenja član IO Demosa i Pokreta za neutralnost kazao je “Vijestima” da su izjave Dragovića i Ivanovića neistinite.

“Sada tvrde da sam zapravo ja tukao njih trojicu, a da sam teške tjelesne povrede očito nanio sam sebi. Ove, razumije se, smiješne i neistinite tvrdnje sam decidirano odbacio. Ponudio sam da priznam to što tvrde, jedino ukoliko dostave medicinski izvještaj svojih povreda i video snimke, koji naravno ne postoje”, rekao je Dajković.

Dodao je da ga više boli to što su ga ostavili na pločniku u lokvi krvi da iskrvari, odbijajući da pozovu hitnu pomoć, nego udarci koje su mi zadali.

“Ukoliko je Dragović bio toliko hrabar da zajedno sa obezbjeđenjem bije jednog momka, onda neka bude spreman i da se vrati u svoje bivše radno okruženje - ZIKS - samo ovog puta u svojstvu robijaša”, rekao je Dajković. Dodao je da vjeruje u sud i da “Dragoviću neće pomoći ni stotinu slika koje ponosno objavljuje sa premijerom Đukanovićem”.

Dajković: I policajac učestvovao u prebijanju, a nije procesuiran

Dajković je kazao u sudu da ukoliko mu se desi bilo kakva neprijatnost, ili možda novi napad, odgovorno tvrdi da može biti povezan samo sa ovim slučajem. Dodao je da je u incidentu učestvovao i policajac V. P.

“Policajac koji je takođe učestvovao incidentu i pomoćni radnik obezbjeđenja te večeri i dalje nije procesuiran. Na prikupljanju dokaza njegovog učešća i dalje radim, te vjerujem da će i on uskoro biti priveden pravdi, jer ne bi bilo fer da Dragović i Ivanović snose i njegov dio krivice. A to svakako ne bi bilo dobro po ugled Ministarstva unutrašnih poslova, koje je krenulo sa iskorijenjivanjem malicioznih radnji svojih zaposlenih, koje su mu nanijele štetu i poljuljale povjerenje građana u tu instituciju”, rekao je Dajković.

Bonus video: