Gazdi lokala u Ulcinju prijava zbog skandiranja UČK

”U lokalu se nije desio nijedan incident, nije polomljena nijedna čaša i nije bilo narušavanja javnog reda i mira. Ako je neko navijao i skandirao na ulici, kakve veze ja imam sa tim”
130 pregleda 69 komentar(a)
Ulcinj navijači Albanija, Foto: Samir Adrović
Ulcinj navijači Albanija, Foto: Samir Adrović
Ažurirano: 06.06.2016. 10:03h

Ulcinjanin Skender Alović dobio je poziv da se 23. juna kao okrivljeni javi u Sud za prekršaje po nalogu policije, koja ga tereti za remećenje javnog reda i mira tokom i nakon fudbalske utakmice Jermenija - Albanija 11. oktobra prošle godine.

U zahtjevu za pokretanje prekršajnog postupka piše da je Alović u svom lokalu “Shisha bar“ na Ploči dozvolio navijanje gostiju, koji su isticali albanske zastave uz skandiranje etničkoj Albaniji i UČK.

“Čule su se uvredljive riječi na osnovu nacionalne pripadnosti i isticane zastave drugih država. Time je narušen javni red i mir a Alović je kao ovlašćeni zastupnik ’Allaj company’ u okviru koje posluje lokal, propuštanjem dužnog nadzora dozvolio takav rad pravnog lica”, piše u zahtjevu, koji je podnijet i protiv Alovićeve kompanije.

Alović je kazao da se nakon svega osjeća ugrožen kao Albanac koji živi i radi u Crnoj Gori.

”U lokalu se nije desio nijedan incident, nije polomljena nijedna čaša i nije bilo narušavanja javnog reda i mira. Ako je neko navijao i skandirao na ulici, kakve veze ja imam sa tim”, kazao je on.

Naglasio je da ga policija nije kontaktirala te noći niti kasnije.

“Začudio sam se kad sam vidio poziv za sud”, kazao je Alović, navodeći da će o, kako je rekao, nečuvenoj nepravdi, zvanično obavijestiti ministra policije Gorana Danilovića, potpredsjednika Vlade Duška Markovića, ombudsmana i strane ambasade.

Bonus video: