Danilović: Moramo spriječiti da Kotor postane Palermo

"Ovo ne može da riješi kotorsko Odjeljenje bezbjednosti"
30 komentar(a)
Goran Danilović, Foto: Luka Zeković
Goran Danilović, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 06.06.2016. 06:08h

Ministar unutrašnjih poslova Goran Danilović kazao je da su bezbjednosna dešavanja u Kotoru "problem sistemske prirode i višegodišnje zapuštenosti".

Dodao je da su incidenti i pucnjave u tom gradu prevazišla nadležnosti Centra bezbjednosti tog grada, tako da je odgovornost na državi koja se mora angažovati.

Novi ministar unutrašnjih poslova zbog pogoršane bezbjednosne situacije u Kotoru i niza oružanih incident boravio je u tom gradu.

Razgovarao je sa nadležnima i informisao se o mjerama koje se preduzimaju.

"Ovo ne može da riješi kotorsko Odjeljenje bezbjednosti. Cijela država mora da se pozabavi ovim problemom, jer Kotor je vani identifikacija sa Crnom Gorom. Gotovo je nedopustivo da ne djelujemo proaktivno i da nešto ne učinimo da se ovaj grad ne pretvori u Palermo", kazao je juče za Televiziju Crne Gore Danilović.

Predsjednik Liberalne partije Andrija Popović rekao je da Odjeljenje bezbjednosti u Kotoru treba da preraste u Centar bezbjednosti.

Na taj način, kaže on, duplirao bi se broj policajaca i grad bi dobio pravo na Interventnu jedinicu.

"Predsjednik Odbora za bezbjednost i odbranu Mevludin Nuhodžić je najavio sjednicu čim sve nadležne institucije pošalju izvještaj o stanju u Kotoru. Pretpostavljam da će se sjednica desiti krajem naredne sedmice“, rekao je za državnu televiziju Popović.

Očekuje i vanrednu sjednicu Skupštine opštine Kotor.

U tom gradu prije dva dana oko 18 časova desila se pucnjava ispred kafane “Lovćen” u naselju Škaljari, nakon čega je priveden Nikola Vrbica, koji je od ranije poznat policiji i još dvije osobe sa kojima je imao sukob.

Bonus video: