EVROPSKA LIGA U ODBOJCI

Crna Gora bolja od Francuske, za Ren sa dvije pobjede, ali bez najboljih igračica

0 komentar(a)
Tanja Bokan, Foto: OSCG
Tanja Bokan, Foto: OSCG
Ažurirano: 04.04.2019. 21:08h

Odbojkašice Crne Gore su prvi od dva turnira Evropske lige završile sa dvije pobjede i porazom - izabranice Vladimira Milačića su večeras u Baru savladale selekciju Francuske sa 3:2, u utakmici 3. kola grupe B.

Crna Gora je u prva dva kola savladala Španiju (3:0), a izgubila je od Azerbejdžana (3:0), pa na drugi turnir, u francuskom Renu (od petka do nedjelje), putuje sa druge pozicije i šansom da se bori za finalni turnir (na koji idu pobjednici tri grupe i najbolja drugoplasirana selekcija), iako će naredna tri meča biti teža.

Naime, kapitenka Tanja Bokan je još prije prvog turnira najavila da, zbog privatnih obaveza, neće igrati na drugom turniru, a vjerovano neće ni Ksenija Ivanović.

Ali, kako god da završi drugi turnir, crnogorske odbojkašice će ostaviti pozitivan utisak u debitantskom nastupu u ovom takmičenju…

"Prije svega, hvala divnoj publici, ona nas je dizala u momentima kada je trebalo. Djevojkama veliko bravo, jer je ovo debitantski nastup u Evroligi, zaista smo pokazale da imamo potencijal, da su to cure koje vrijeme i koje bi trebale da igraju za evropske timove. Djevojkama u Renu želim da prođu bolje nego što je bilo u Baru", rekla je “prva violina” ovog meča, kapitenka naše reprezentacije Tanja Bokan, koja je uknjižila 29 poena, od čega 23 iz napada, četiri iz bloka, uz dva asa.

Iako nije dobijen taj set, ključni moment meča dogodio se na 10:4 za Francusku u trećem setu, kada je selektor Milačić uveo Kseniju Ivanović na prijem servisa (zajedno sa Jelenom Cvijović), a Tanju Bokan sa prijema prebacio na korekciju (umjesto Nikolete Perović), i tako je oslobodio pritiska servisa, samim tim je učinio više nego ubojitu u napadu. To je dalo rezultat u naredna dva seta…

"Čestitam djevojkama, pribojavao sam se nekog malog pada u igri jer smo treći dan uzastopno igrali utakmicu. Do toga nije došlo, Francuska je igrala jako dobro, kao i sve ostale na turniru. Hvala barskoj publici na sjajnoj atmosferi. Imamo još nekoliko dana trninga da uradimo najbolje što možemo i da se spremimo za drugi turnir u Renu. Imamo problem sa povredama, mislim da tamo neće biti Tanje Bokan i Ksenije Ivanović, to je ozbiljan udarac, ali djevojke koje budu u ekipi daće sve od sebe, pa ćemo vidjeti šta će biti", kazao je selektor Crne Gore Vladimir Milačić.

U prvom meču ovog kola, Azerbejdžan je savladao Španiju sa 3:1 (25:16, 23:25, 25:17, 25:16) i sa sve tri pobjede putuje u Ren.

Crna Gora – Francuska 3:2 (25:19, 20:25, 21:25, 25:17, 15:9)

Bar – Dvorana: „Topolica“. Gledalaca: 950. Sudije: Marev (Bugarska) i Galić (Bosna i Hercegovina). Poeni iz napada: Crna Gora 50, Francuska 54. Poeni iz bloka: Crna Gora 14, Francuska 7. Poeni iz servisa: Crna Gora 11, Francuska 12. Greške: Crna Gora 22, Francuska 31.

Crna Gora: BOKAN 29, OTAŠEVIĆ 8, PEROVIĆ 4, CVIJOVIĆ 15, CENOVIĆ (libero 1), MILIVOJEVIĆ 4, MILOVIĆ 7, Laković 3, Roganović, Hadžisalihović, Džaković, Ivanović 5, Rovčanin, Mašanović (libero 2).

Francuska: KAZUT 20, SEVIN 1, Đardino (libero 2), BAUER 14, MARTIN 7, Saže, Supli, Fedel 2, Orl 2, DRUEN 15, Sidibe, DASKALU 11, ROŠEL (libero 1), Stojiljković 1.