Crna Gora maksimalnom pobjedom završili kontrolne mečeve sa Turskom

0 komentar(a)
Aleksandar Minić, Foto: Cev.lu
Aleksandar Minić, Foto: Cev.lu
Ažurirano: 04.06.2016. 19:14h

Odbojkaši Crne Gore savladali su večeras u Budvi selekciju Turske sa 3:0 (25:18, 25:19, 25:18), u posljednjoj od tri kontrolne utakmice u okviru priprema za Svjetsku ligu.

Naša selekcija je dobila prvi meč sa 3:2, dok su juče slavili Turci 3:1.

Selektor Boškan je večeras meč počeo sa postavom - tehničar Rajko Strugar, korektor Aleksandar Minić, primači Vojin Ćaćić i Božidar Ćuk, srednji blokeri Gojko Ćuk i Ivan Ječmenica, te libero Nikola Lakčević.

Koliko je sve to dobro funkcionisalo govori i podatak da je Boškan izvršio samo tri izmjene tokom meča, korektor Luka Babić je ulazio u prvom i drugom setu, a srednji bloker Blažo Milić u trećem.

Minić i Ćaćić su sa po 15 poena bili najbolji poenteri u našoj reprezentaciji, Božidar Ćuk je upisao 10, Gojko Ćuk 5, Strugar i Milić po 1.

U turskoj selekciji se istakao Gokgoz sa 11 poena.

Crna Gora je bila bolja u svim elementima, u napadu (36-26), bloku (8-5), servisu (3-1 u asovima), a naša selekcija je imala i manje grešaka (23-28).

Nakon dana odmora, seniori će pripreme nastaviti u Podgorici, gdje će trenirati do odlaska za Meksiko, na prvi od dva turnira treće divizije Svjetske lige (drugi je sedmicu kasnije u Tunisu).

Bonus video: