Optužene nemaju veze sa kreditima

"Dok sam radio, nije bilo primjedbi da nedostaje neki zapisnik", kazao je Miloš Blečić
401 pregleda 0 komentar(a)
CKB, Foto: Boris Pejović
CKB, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 04.06.2016. 07:56h

Milka Ljumović, Jelica Petričević, Gorica Vujisić i Dubravka Pavićević nijesu bile članovi kreditnog odbora koji je odobravao kredite po zahtjevima klijenata, proizilazi iz svjedočenja bivših kreditnih administratora u CKB-u Miloša Blečića i Maje Armenko.

Oni su svjedočili u nastavku suđenja bivšem menadžmentu banke u podgoričkom Višem sudu. Maja Armenko je objasnila da je njen posao bio da priprema materijal za sjednice kreditnog odbora i sarađuje sa filijalama. Kazala je da je nakon prikupljene dokumentacije, obavještavala predsjednicu kreditnog odbora Bosu Tatar, koja je zakazivala sjednice.

"Članovi kreditnog odbora koji su prisutvovali sjednicama, u periodu kada sam ja bila prisutna, bili su Bosa Tatar, Milo Perović, Ivica Kontić, Petar Martinović, Veliša Radunović, Miloš Vuković i Ivan Popivoda. Goricu Vujisić i Dubravku Pavićević nikada nijesam vidjela na sjednicama... Zapsinike sa sjednica sam ostavljala u kutiji na plakaru u kancelariji i nisu bili zaključani, već svima dostupni. Zašto danas nema tih zapisnika ne mogu sudu objasniti, niti znam gdje su. Imena preduzeća koja se pominju u optužnici da su dodijeljeni krediti znam sa televizije i iz banke, ali ništa konkretno”.

Blečić je kazao da je od oktobra 2007. do avgusta 2008. radio kao kreditni administrator, preuzevši taj posao od koleginice Armenko. Objasnio je da su kreditni referenti prikupljali podatke za pravna i fizička lica. On bi zatim tu dokumentaciju sređivao i slao članovima kreditnog odbora, kako bi na sjednicama raspravljali o zahtjevima za dodjelu kredita.

"Ne mogu da se sjetim ovih kredita, jer sam radio manje od godinu... Na odluke za dodjelu kredita za Dafin i Kataro stoje moji potisi kao kreditnog administratora. Sačinjavao sam i zapisnike i odluke sa sjednica kredtinog odbora, a u djelovodne knjige zavodile su se odluke. Ne znam da li su i zapisnici sa sjednica zavedeni u djelovodne knjige... Dok sam radio posao kreditnog administratora, nikakvih primjedbi nije bilo da nedostaje neki zapisinik. Nemam objašnjenje zašto nedostaju ti zapisnici. Koliko ja znam, Milka Ljumović nije bila član kreditnog odbora, kao ni Pavićević i Vujisić”.

Tvrde da je zapisnik falsifikovan

Kreditni referent u filijali CKB-a u Herceg Novom od 2005. do 2007. Zagorka Šiler, izjavila je da ne zna ko su bili članovi kreditnog odbora i da nije prisustvovala sjednicama.

Svjedokinja je rekla da ne zna otkud njeno ime u zapisniku sa sjednice kreditnog odbora od 22. juna 2007. Tvrdi da nije prisustvovala toj sjednici i da je to netačna informacija:

"Ovo je još jedan dokaz da se radi o falsifikatu i pravno nevaljanom dokazu koji treba izdvojiti iz spisa predmeta", istakli su advokati Goran Rodić i Branislav Lutovac.

Bonus video: