EVROPSKA LIGA U ODBOJCI

Crna Gora na debiju maksimalno protiv Španije

51 pregleda 1 komentar(a)
Odbojkašice Crne Gore, Foto: Cev.lu
Odbojkašice Crne Gore, Foto: Cev.lu
Ažurirano: 04.04.2019. 20:45h

Lakše nego što je bilo ko mogao i očekivati, imajući u vidu i silne probleme sa povredama, odbojkašice Crne Gore su maksimalnom pobjedom protiv Španije, u prvom kolu grupe B, debitovale u Evropskoj ligi.

Izabranice Vladimira Milačića su odigrale veoma dobro (jedna od najboljih partija naše selekcija posljednjih godina), posebno na servisu i bloku, i primorale rivala na veliki broj grešaka (čak 29), što je i presudilo u ovom duelu.

"Bilo je jako dobro, kao što je dobra bila i atmosfera na terenu i oko njega u dvorani u Baru. Čestitam djevojkama, dobro smo otvorili turnir. Španija je, sigurno, bila favorit, i po kladionicama ko to prati. Igrali smo jako dobro, sa malo grešaka, a sa puno volje i požrtvovanja. Nadam se da će tako biti i protiv Azerbejdžana, koji je puno jači od Španije. Mi ćemo izaći na teren sa namjerom da damo sve od sebe, i nadam se da će biti dobro kao protiv Španije", rekao je selektor Vladimir Milačić.

Meč je, praktično, odigralajedna postava - tehničarka Evgenija Milivojević, korektorka Nikoleta Perović, primačice servisa Tanja Bokan i Jelena Cvijović, srednje blokerke Ana Otašević i Marija Milović, te libero Melisa Cenović. U igru je, kao taktička izmjena, ulazila jedino srednja blokerka Andrea Laković.

Španija je vodila samo na početku prvog i drugog seta (u oba, interesantno, do 5:4), nakon su Tanja Bokan i drugarice dominirale na terenu, posebno u trećem setu...

"Počele smo meč u grču, ali smo se vrlo brzo razigrale i nastavile u tom ritmu i potpuno zasluženo pobijedile. Protiv Azerbejdžana, koji je dosta jaka reprezentacije, očekujem da ćemo igrati hrabro i borbeno, a vidjećemo za koliko će to biti dovoljno", rekla je tehničarka naše reprezentacije, Evgenija Milivojević.

U prvom meču barskog turnira, Azerbejdžan je savladao Francusku, takođe 3:0 (25:9, 25:23, 26:24).

Crna Gora sjutra veče, ponovo od 20 sati, igra protiv Azerbejdžana.

Crna Gora – Španija 3:0 (25:21, 25:20, 25:13)

Bar – Dvorana: „Topolica“. Gledalaca: 900. Sudije: Sućiju (Rumunija) i Janoš (Austrija). Poeni iz napada: Crna Gora 24, Španija 36. Poeni iz bloka: Crna Gora 14, Španija 3. Poeni iz servisa: Crna Gora 8, Španija 3. Greške: Crna Gora 12, Španija 29.

Crna Gora: BOKAN 12, OTAŠEVIĆ 8, PEROVIĆ 12, CVIJOVIĆ 5, CENOVIĆ (libero 1), MILIVOJEVIĆ 4, MILOVIĆ 5, Laković, Roganović, Hadžisalihović, Džaković, Ivanović, Rovčanin, Mašanović (libero 2).

Španija: Prisila Šelegel 2, KORAL BOUZA 1, Alvares 1, RIVERO 6, SANČES (libero 1), KOREA ESTEBAN 2, Mansano 5, Ljabres (libero 2), Portero, GONZALES 7, KOLAR 7, SEGURA 11.