Nagrada Branimiru Popoviću za cjelokupan rad na filmu i u pozorištu

Branimir Popović je odigrao preko pedeset pozorišnih uloga na crnogorskim, srpskim i bosanskim scenama i ostvario brojne filmske i televizijske uloge. Dobitnik je mnogih priznanja i nagrada za glum
143 pregleda 11 komentar(a)
Branimir Popović (novina)
Branimir Popović (novina)
Ažurirano: 03.06.2016. 19:34h

Crnogorskom glumcu i umjetničkom direktoru Crnogorskog narodnog pozorišta Branimiru Popoviću preksinoć je u čuvenom Theatre Le Palace u Parizu uručena počasna nagrada SEE Actor - 2016 koju dodjeljuje Umjetnički savjet filmskog festivala Jugoistočne Evrope SEE a Paris.

Predsjednik festivala Jordan Plevneš naveo je u obrazloženju da se ovo ugledno priznanje dodjeljuje jednoglasno Branimiru Popoviću za cjelokupni rad na filmu i u pozorištu, u zemljama Jugoistočne Evrope. Prije Popovića, ovu nagradu su osvojili Miki Manojlović, Meto Jovanovski, Emir Hadžihafisbegović i Rade Šerbedžija.

Branimir Popović je odigrao preko pedeset pozorišnih uloga na crnogorskim, srpskim i bosanskim scenama i ostvario brojne filmske i televizijske uloge. Dobitnik je mnogih priznanja i nagrada za glumu.

Popoviću je 26. maja isto priznanje uručeno i na Univerzitetu Humbolt u Berlinu, gdje je sedmo po redu izdanje Festivala kinematografije Jugoistočne Evrope SEE a Paris upriličeno od 26. do 29. maja, dok se u Parizu ista manifestacija održava od prvog do petog juna

Bonus video: