Zlatičanin protiv Mamanija za titulu

82 pregleda 6 komentar(a)
Dejan Zlatičanin, Foto: Luka Zeković
Dejan Zlatičanin, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 02.06.2016. 17:54h

Bolivijac Frenklin Mamani biće protivnik crnogorskog boksera Dejana Zlatičanina za upražnjenu titulu profesionalnog prvaka svijeta u lakoj kategoriji, u verziji WBC, saopšteno je iz Svjetske bokserske federacije.

Navodi se da će Mamani zamijeniti Italijana Emilijana Marsilija, koji je zbog zdrastvenih problema odustao od borbe.

Borba, koja je na programu 11. juna, biće održana u Veroni, američkom gradiću udaljenom 420 milja od Njujorka /Turning Stone Resort & Casino, Verona, New York/.

Predsejdnik Crnogorske profesionalne bokserske federacije Milorad Martinović kazao je da je Mamani petoplasirani na WBC listi.

"Radi se o kvalitetnom borcu, koji je kao profesionalac ostvario 21 pobjedu. Ima i dva poraza, dok je jednu borbu boksovao neriješeno. Ne želim da komentarišem odustajanje Marsilija, ali najbitnije je da je određena njegova zamjena. To ništa ne mijenja, siguran sam da će Crna Gora 11. juna dobiti šampiona svijeta", kazao je Martinović agenciji MINA.

Zlatičanin je pravo da se bori za šampionski pojas stekao pobjedom u eliminacionom meču protiv Ukrajinca Ivana Redkača u Alabami.

On na profesionalnom ringu ima maksimalan učinak, ostvario je 21. pobjedu, od kojih je 14 riješio nokautom.

Titula je ostala upražnjena nakon što je Svjetska bokserska federacija oduzela pojas Horheu Linaresu.

Zlatičanin je trebao da se bori sa Linaresom, ali je bokser iz Venecuele saopštio da je povrijeđen i zatražio odgađanje.

Naknadno je utvrđeno da je izbjegao da se bori sa crnogorskim bokserom.

Bonus video: