Milačić: Obaveza je da damo sve od sebe

61 pregleda 0 komentar(a)
Odbojkašice Crne Gore, Foto: OSCG
Odbojkašice Crne Gore, Foto: OSCG
Ažurirano: 03.06.2016. 11:18h

Uz mnogo periperija sa povredama i zdravstvenim problemima, odbojkašice Crne Gore dočekuju večerašnji duel sa Španijom u Baru, na startu debitantskog nastupa u Evropskoj ligi.

Ksenija Ivanović je tek počela da lagano trenira nakon oporavka od povrede ramena, i još ne skače, pa će teško moći da pomogne na prvom turniru, Tanja Bokan je preskočila dva treninga zbog bubrežnog napada, dok je Danijela Džaković u četvrtak veče imala problem sa trbušnim mišićem.

"Šta je tu je, moramo se prilagoditi, povrede su sastavni dio sporta. Ali, oko Ksenije i Tanje se mogu napraviti ozbiljne ekipe, i sigurno će nam nedostajati ako ne budu u ekipi. Sa druge strane, i ostale djevojke imaju kvalitet koji će pokazati na terenu", rekao selektor Vladimir Milačić, uz napomenu da zbog da će zbog povreda, kao u kvalifikacijama za EP, izostati Dragana Peruničić i Marija Sandić.

"Nadam se da ćemo na utakmicama igrati onako kako radimo na treninzima, gdje su rad i atmosfera jako dobri", dodao je Milačić.

Španija je prvi rival na turniru, potom slijede dueli sa Azerbejdžanom i Francuskom.

"Odgledali smo nekoliko utakmica Španije protiv Mađarske. Imamo iskustvo igranja sa njima iz prethodnih kvalifikacija. U Madridu smo ih savladali 3:1, u Češkoj smo izgubili 3:0. Za razliku od tada, sada će Španija biti jača za glavnog igrača, najveću zvijezdu Rivero, koja igra u italijanskoj Modeni. Naš tim će u odnosu na te mečeve biti jači za Jelenu Cvijović i Tamaru Roganovi"ć.

Milačić se nada da će će atmosfera u barskoj dvorani biti dobra i da će ekipa uz podršku navijača pružiti maksimum, te da će to biri dovoljno da se savlada Španija.

"Svaka utakmica nosi psihološki pritisak. Ne prihvatam ono da nemamo šta da izgubimo, osim utakmice. Treba dati sve od sebe da se utakmica dobije, nadam se da će tako biti. Kvalifikacioni turnir u Litvaniji je bio imperativ, zaista, uspjeli smo da prođemo zahvaljujući i sreći, koju smo, mislim, i zaslužili s obzirom na broj povreda, ali i dobar rad i atmosferu. Nadam se da će se to vidjeti i protiv Španije".

Nakon turnira u Baru, isti rivali igraće od 10. do 12. juna u francuskom Renu. Plasman na finalni turnir, nakon šest odigranih kola, izboriće pobjednici grupa, kao i najbolja drugoplasirana selekcija iz sve tri grupe.

"Pošto imamo iskustva kao najbolji drugoplasirani, voljeli bismo da kada bismo ponovo bili u toj situaciji. Naša obaveza je da damo sve od sebe. Ovo su ekipe višeg nivoa nego što su bile u Litvaniji. Jako je dobro da se na tim utakmicama izmjerimo i vidimo gdje smo, sa ekipama koje su iznad nas ili na našem nivou", zaključio je Milačić.

Raspored

Petak

Azerbejdžan – Francuska (17)

Crna Gora – Španija (20)

Subota

Francuska – Španija (17)

Crna Gora – Azerbejdžan (20)

Nedjelja

Španija – Azerbejdžan (17)

Crna Gora – Francuska (20)

Bonus video: