Cvijović: Privilegija i odgovornost

86 pregleda 0 komentar(a)
Jelena Cvijović, Foto: Cev.lu
Jelena Cvijović, Foto: Cev.lu
Ažurirano: 01.06.2016. 12:41h

Nakon uspješno preskočene prve runde kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, pred odbojkašicama Crne Gore je novi izazov - debitantski nastup u Evropskoj ligi.

Izabranice Vladimira Milačića će od petka do nedjelje u Baru biti domaćini prvog od dva turnira grupe B, a rivali su redom Španija, Azerbejdžan i Francuska (svaki meč počinje u 20 sati).

"Učešće u Evroligi je privilegija za nas, ali i odgovornost prema našoj javnosti, jer smo domaćini prvog turnira. Nosilac grupe je Azerbejdžan, a mi ćemo se truditi da damo svoj maksimum, da uradimo ono što je do nas, da pokažemo koliko smo vrijedno trenirale i trudile se. Nadam se što boljoj igri, a vidjećemo za koliko će to biti dovoljno", kazala je primačica servisa naše reprezentacije Jelena Cvijović.

S obzirom na to da Ksenija Ivanović, vjerovatno, neće biti spremna da pomogne saigračicama u Baru (još nije spremna nakon oporavka od povrede ramena), te da je protekla dva dana zdravstvene probleme (bubrežni napad) imala kapiten Tanja Bokan, Cvijović bi mogla da dobije veći prostor na prijemu nego što je to bio slučaj u Litvaniji, u prvoj rundi kvalifikacija.

"Nadam se da će barska publika doći u što većem broju da nas podrži", dodala je igračica koja je prošlu klupsku sezonu provela u Rumuniji.

Nakon turnira u Baru, isti rivali igraće od 10. do 12. juna u Renu. Plasman na finalni turnir, nakon šest odigranih kola, izboriće pobjednici grupa, kao i najbolja drugoplasirana selekcija iz sve tri grupe.

"Ovo je prilika za afirmaciju, kako odbojke u Crnoj Gori, tako i naših individualnih kvaliteta. Svakoj od nas će Evroliga pomoći da nađe novi klub i da se promoviše. Takođe, ovo će biti prilika i da se uigramo za drugu rundu kvalifikacije za EP u septembru, za turnire u Bugarskoj i Rumuniji", zaključila je Cvijović.

Bonus video: