I Marsili pobjegao od Dinamita Zlatičanina

"Ne znam u čemu je problem, ne znam zašto se plaše mene? Ne nosim pištolje u rukama, imam samo rukavice", prokomentarisao je Zlatičanin za ESPN
16 komentar(a)
Dejan Zlatičanin, Foto: Savo Prelević
Dejan Zlatičanin, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 01.06.2016. 11:56h

Dejan Zlatičanin ponovo je ostao bez protivnika u borbi za titulu prvaka svijeta u lakoj kategoriji, verzija WBC - nakon Horhea Linaresa, od borbe sa njim odustao je i Italijan Emilijano Marsili.

Meč, koji je bila zakazan za 11. jun u Veroni, Njujork, otkazan je, jer je Marsili prijavio da je bolestan od stomačnog virusa.

"Ne znam u čemu je problem, ne znam zašto se plaše mene? Ne nosim pištolje u rukama, imam samo rukavice", prokomentarisao je Zlatičanin za ESPN.

Zlatičanin, koji se za borbu karijere priprema u Los Anđelesu, još u junu prošle godine je briljantnom pobjedom na Ivanom Redkačom dobio pravo da se bori za titulu u najprestižnijoj federaciji, ali je šampion Linares odlagao borbu, a u martu i definitivno odustao, zbog povrede ruke.

Izazov je prihvatio Marsili, ali je jutros i on otkazao.

"Sve smo rezervisali, sve je bilo spremno. Sa ljudima iz Marsilijevog tima čuo sam se u nedjelju oko nekih detalja, a kada sam se jutros probudio sačekao me mejl u kojem se navodi da Marsili ima stomačni virus. Isti mejl poslat je i na adresu WBC", kazao je Lu Dibela, Zlatičaninov promoter.

S obzirom na to da je borba planirana u udarnom terminu na specijalizovanom kanalu Šoutajm moguće je da će narednih dana Zlatičanin ipak dobiti rivala.

Kao potencijalni protivnik pominje se 33-godišnji Edner Čeri sa Bahama.