Vukotić: “Prljavi” policajci i kvazi kriminalci hoće da me zatvore

“Upozoravam (Zvicere) da ne ulaze u bolesne spletke, jer i poslije svih loših stvari treba ostati čovjek”, kazao je Vukotić
897 pregleda 174 komentar(a)
Jovan Vukotić, Foto: Instagram
Jovan Vukotić, Foto: Instagram
Ažurirano: 01.06.2016. 06:02h

Kotoranin Jovan Vukotić tvrdi da javna i tajna policija pokušavaju da mu podmetnu da je prije desetak dana u Kotoru pucao na sugrađanku Tamaru Zvicer.

On je “Vijestima” kazao da im u tom poslu pomažu članovi takozvanog kavačkog kriminalnog klana.

Vođa škaljarskog klana, kako je označen u policijskim evidencijama, novinaru je dostavio pasoš, hotelske i račune iz zdravstvene ustanove za koje kaže da dokazuju da nije bio u Crnoj Gori kada je ispaljen hitac ka supruzi jednog od navodnih vođa suprotnog tabora - Radoja Zvicera.

“Granicu Crne Gore prešao sam početkom maja i od tada se nisam vraćao. Sada sam saznao što mi sprema banda korumpiranih policajaca i kvazi kriminalaca, od kojih su neki moji doskorašnji prijatelji.

Pouzdano znam da je Tamara Zvicer 23. maja u kotorskoj policiji izjavila da ne zna što se dešavalo tog dana. Pet dana kasnije, koliko im je i trebalo da sastave podmukli plan, u tužilaštvu je izjavila da sam bio tu ili čak i pucao u neki automobil. Ta izjava smišljena je kako bi se na svaki način diskreditovala moja familija, a onda i najvažnije - ja uhapsio i odveo u Spuž”, rekao je Vukotić “Vijestima”.

Tvrdi da je njegov blindirani automobil (PG-FP030) bio stalno parkiran u garaži od kada je napustio državu i da ga niko nije koristio.

Policija je nedavno privremeno oduzela to vozilo.

“Sva krivična djela koja policija pokušava da poveže sa tim automobilom, preuzimam na sebe, jer znam da nije korišćeno za to. To ne mogu podmetnuti, uprkos njihovim željama i medijskoj hajci koju ne mogu da zaustavim, ali mogu da pozovem državne ogane da se uključe i provjere podmetačinu tih ljudi”.

On je konstatovao da je i obaveza državnih organa da provjere, a ne da podmeću: “Jer meni podmeću nekoliko godina, a naročito od kraja 2014. kada sam nezakonito uhapšen i odveden u Spuž. Zato im sada neću dozvoliti da me pod pritiskom određenih struktura uhapse i drže u istrazi godinu, dok se ne sjete da provjere gdje sam bio. Ukoliko tužilaštvo u bilo kojoj fazi postupka bude zanimalo moje kretanje, gdje sam se nalazio u tom periodu, moj pravni zastupnik - branilac ima sve dokaze i dostaviće ih čim tužilaštvo za to pokaže zainteresovanost. Sve drugo bilo bi orkestrirana hajka na mene i tome ću se suprotstaviti, rekao je Vukotić.

Tvrdi da je navikao da mu podmeću, ali da nije očekivao da će mu namjestiti da je pucao na sugrađanku.

“Pored svih prljavština koje mi pakuju već neko vrijeme, ovo je najbolesnija... Dojučerašnji poznanici i prijatelji, od kojih neki vrlo bliski, u saradnji sa ženom Radoja Zvicera - Tamarom, pokušavaju da lažnim svjedočenjem kreiraju predmet - da sam 23. maja bio u Kotoru i pokušao da ubijem tu nesrećnu ženu, koja je potpala pod okrilje takozvanog kavačkog klana, korumpiranog dijela policije iz Kotora i Podgorice i dijelom otpadaka iz Agencije za nacionalnu bezbjednost koji su duboko upleteni u njihove poslove. Oni su je na to nagovorili, jer u meni i mojoj porodici vide potencijalnu prijetnju da nastave sa svojim prljavim poslovima kriminalaca sa značkama”, poručio je Kotoranin.

Dodao je da je godinu nezakonito proveo u zatvoru, a da tužilaštvo još nije istražilo ko je kriv zbog toga.

“Bili bi mnogo da sada jedna žena i kriminalci iz policije pokušaju ponovo da me strpaju u zatvor i da čekam da se neko smiluje i provjeri sve moje dokaze, kojih imam bezbroj - pisanih i video snimaka ili sasluša svjedoke. Ukoliko im treba snimak o mom kretanju 23. maja i njega im mogu dostaviti, jer su kamere zabilježile svaki moj izlazak iz zgrade u gradu koji je stotinama kilometara udaljen od Kotora. Zbog ličnih kodeksa i ranijih odnosa sa familijom Zvicer, neću ići istom linijom mržnje i podnositi kontratužbu za lažno prijavljivanje te osobe, ali ih upozoravam da ne ulaze u ove bolesne spletke, jer i posle svih loših stvari treba ostati čovjek, a mi ćemo se i dalje držati naših principa, jer je kasno da sada skrenemo sa puta”, kazao je on.

Pucnjava u kotorskom naselju Dobrota dogodila se 23. maja.

Sat nakon pucnjave, novinaru je iz policije nezvanično rečeno da je u Dobroti pucano na automobil u pokretu kojim je upravljao Kotoranin Slobodan Kašćelan.

Isti izvor nešto kasnije je rekao da je “metak završio u automobilu Kotoranke Tamare Zvicer, koja u pucnjavi nije povrijeđena”.

Kašćelana je policija označila kao jednog od vođa kavačkog klana, što je on demantovao.

Policija je sjutradan zvanično tvrdila da ne znaju ko je i na koga pucao.

Iz tužilaštva i policije juče nijesu odgovorili da li je istraga napredovala i šta je do sada utvrđeno.

“Godinama mi smještaju i utaju poreza”

Vukotić je rekao da je pucnjava u Kotoru tek jedan u nizu od slučajeva zbog kojih određene strkture iz policije pokušavaju da ga smjeste u zatvor.

Tvrdi da već dvije godine te iste osobe pokušavaju da ga prikažu kao kriminalca koji je utajio porez.

“Bio sam vlasnik butika u Podgorici koji je zatvoren zbog loših finansijskih priliva. Prvo su pokrenuli prekršajni postupak i pokušali da mi namjeste pranje novca, a kada im to nije prošlo, uprkos uredno odrađenom stečajnom postupku, pokušali su da me predstave kao nekog ko je utajio porez u iznosu od 20.000 eura. Da nije tužno, bilo bi smiješno. Poreska inspekcija i finansijski vještaci ocijenili su da nema utaje poreza, ali je tužiteljka, koja je jednom završila taj predmet, pod pritiskom struktura iz dijela vrha Uprave policije morala ponovo da ga radi i naloži moje hapšenje", kazao je juče Vukotić “Vijestima”.

Ugrožavaju me pričom da sam šef klana

Vukotić tvrdi da je nedavno želio da u tužilaštvu da izjavu povodom navodne utaje poreza, ali da mu je poručeno da ne dolazi sam, jer mora biti uhapšen.

"Žele da po ko zna koji put prave spektakl - medijski i svaki mogući, po kom bi oni kao hapsili navodnog šefa čuvenog škaljarskog klana - koji broji njegova dva maloljetna sina, oca, majku i brata. Priče o škaljarskom klanu i meni kao vođi tog klana su najobičnija glupost. Zbog takvih izmišljotina iz policije, meni je i život ugrožen, ali to je moja lična stvar", rekao je Vukotić.

Bonus video: