MILOŠ ĆULAFIĆ DEFINITIVNO PRESKAČE SVJETSKU LIGU

Hoće da bude spreman za kvalifikacije za Evropsko prvenstvo

"Možda sam i mogao da odigram SL, ali to ne bi bilo sa 100 posto mogućnosti", kaže Ćulafić za „Vijesti“.
0 komentar(a)
Miloš Ćulafić, Foto: Odbojkaški savez Crne Gore
Miloš Ćulafić, Foto: Odbojkaški savez Crne Gore
Ažurirano: 31.05.2016. 22:09h

Dan prije početka priprema za Svjetsku ligu, selektor odbojkaša Crne Gore Slobodan Boškan je „Vijestima“ kazao da Miloš Ćulafić, navjerovatnije, neće igrati Svjetsku ligu, zbog problema sa desnim ramenom. Naš korektor je tokom priprema pokušao da se stavi na raspolaganje selektoru, ali je zdravlje preče u ovom trenutku...

"Nije ništa ozbiljno, ali je potrebno vremena da se povreda ramena potpuno sanira. U razgovoru sa Boškanom smo došli do zaključka da je najbolje da preskočim Svjetsku ligu, iako je to super takmičenje, posebno što igramo sa Njemcima i Špancima. Ali, bitnije su kvalifikacije za Evropsko prvenstvo u septembru. Možda sam i mogao da odigram SL, ali to ne bi bilo sa 100 posto mogućnosti", kaže Ćulafić za „Vijesti“.

Kako kaže, krivo mu je što neće moći da pomogne ekipi u Svjetskoj ligi.

"Sa druge strane, nije dobro da igram a da nisam maksimalno spreman, uz to i da rizikujem da pogoršam situaciju sa ramenom i, ne daj Bože, onda preskočim kvalifikacije".

Ćulafić je desno, smečersko rame povrijedio prije 7-8 godina, tokom reprezentativne akcije. Proteklih godina je uspijevao, uz terapije, da igra, ali je u finišu, inače, veoma dobre sezone u francuskom Tuluzu pogoršao povredu.

"Od povrede igram bez pauze, za klubove i reprezentaciju. U finišu sezone u Francuskoj se rame upalilo. Zato smo odlučili da saniram povredu i budem spreman za kvalifikacije i sljedeću sezonu. Sa ekipom treniram po posebnom programu, kako bih zadržao tonus mišića i osjećaj za septembar. Radiću i sa ekipom u Podgorici, a nakon što oni otputuju za Meksiko, nastaviću svoj program u Budvi".

Miloš je bio dio ekipe koja je prošle godine, u debitantskom nastuputu, stigla do finala treće divizije.

"Uvijek je teže ponoviti uspjeh. Svi nas sada gledaju drugačije, biće obazriviji. Ali, ekipa dobro trenira, svi su motivisani. Teži su nam protivnici, tu su Njemačka, Španija, vicešampion Evrope Slovenija. Biće teško, će se ekipa boriti, ići iz meča u meč. Mislim da ekipa može da se nađe na fajnl-foru, imamo kvalitet za to", zaključio je Ćulafić.