Savjeti ljekara: Ne zaboravimo one koji zaboravljaju

Uz Boje jutra pratite i aktuelnosti iz zemlje i svijeta, zanimljivosti, te najvažnije servisne informacije. Najvjernije gledaoce očekuju i vrijedne nagrade.
164 pregleda 0 komentar(a)
pacijenti_1, Foto: SHUTTERSTOCK
pacijenti_1, Foto: SHUTTERSTOCK
Ažurirano: 31.05.2016. 12:52h

Da li je demencija bolest ili grupa simptoma koje mogu uzrokovati razne bolesti, šta ukazuje na demenciju, kako izgleda život sa ovom bolešću, da li je demencija i više od zaborava, postoji li lijek za ovo oboljenje objasniće u Bojama jutra prof. dr Dragan M. Pavlović, neurolog, psihijatar, neuropsiholog i psihoterapeut iz Beograda kojem su uže oblasti interesovanja demencije, traume mozga, Lajmska bolest, bolna stanja u neurologiji, hronične cerebrovaskulne bolesti, polineuropatije kao i stanja sa poremećajima ponašanja, emocija i kognicije. Ukoliko imate pitanja za doktora Pavlovića pošaljite ih na boje.jutra@gmail.com ili Facebook stranicu emisije Boje jutra.

U Podgorici je u toku „Džada Film Fest“ i trajaće do 5. juna . Ovogodišnja tema festivala je „Sedam veličanstvenih“ i svi ljubitelji sedme umjetnosti u prilici su da pogledaju filmske klasike najpoznatijih svjetskih reditelja. Lokacija za prikazivanje filma za srijedu 1. jun je Blok 5. Šta će publika moći da pogleda, kako su protekle prve večeri festivala pogledajte u Bojama jutra.

Turistička organizacije Glavnog grada Podgorice i Opština Golubovci organizuju tradicionalnu manifestaciju „Dani krapa”, koja će biti održana 4. juna, sa početkom u 12 sati, na Plavnici. Šta sve mogu očekivati posjetioci pogledajte u jutarnjem programu.

Direktorat za vanredne situacije MUP-a Crne Gore predstavio je opremu, koju je dobio u okviru projekta „Prekogranična zaštita od požara“. Identičan kontigent dobile su i opštinske službe zaštite i spasavanja iz Nikšića, Pljevalja, Plužina, Šavnika i Žabljaka, a vrijednost kompletne opreme iznosi skoro 96 hiljada eura. Detaljnije u Bojama jutra.

Prvi Kongres evropskih menadžera održaće se 6. i 7. juna u Budvi, saopšteno je iz Asocijacije menadžera Crne Gore, koja je i organizator tog skupa. Menadžeri će u Budvi diskutovati na temu „Liderstvo u izazovnim vremenima“, a predavanja će održati 20 uglednih praktičara i teoretičara liderstva, iz svih oblasti poslovanja. O tome u jutarnjem programu.

U Bojama jutra i o obilježavanju Dana drzavnosti Italije u Podgorici, kao i o Forumu slovenskih zemalja koji će biti održan od 2. do 4. juna na Cetinju u organizaciji Ministarstva kulture.

Glavna društveno-politička dešavanja komentariše Marko Sošic, Institut alternativa.

Uz Boje jutra pratite i aktuelnosti iz zemlje i svijeta, zanimljivosti, te najvažnije servisne informacije. Najvjernije gledaoce očekuju i vrijedne nagrade.

Bonus video: