Mini serija "Gospođa Bovari" na TV Vijesti

Gospođa Ema Bovari je mlada žena, koja sanja o životu koji je ispunjen velikim luksuzom i strastima
184 pregleda 1 komentar(a)
Gospođa Bovari, Foto: TV Vijesti
Gospođa Bovari, Foto: TV Vijesti
Ažurirano: 31.05.2016. 17:08h

Gospođa Bovari je britanska mini serija iz 2000. godine, koju je kreirao Tim Fywell a rađena je po uzoru na istoimeni roman čiji je autor Gustave Flaubert.

Gospođa Ema Bovari je mlada žena, koja sanja o životu koji je ispunjen velikim luksuzom i strastima. Iako njen suprug, seoski doktor, brine o njoj ona počinje osjećati dosadu i distancira se. Jedini spas i bijeg od svakodnevnog života pronalazi u sentimentalnim romanima, gdje junaci isključivo žive zarad uzvišeniih osjećanja i romanse.

Kada život ne ispuni njena očekivanja, odlučuje da preuzme nešto povodom toga, ne razmišljajući o ishodu. Svoju duševnu glad pokušava da utoli preljubom i nekontrolisanim trošenjem na haljine i skupi namještaj.

Upoznaje advokatskog pripravnika Leona, s kojim se počinje tajno sastajati. Leon odlazi u Pariz, a Ema, željna ljubavnih pustolovina, predaje se ljubavnoj vezi sa elegantnim baronom Rodolfom i pokušava da ga nagovori na bjeg. Nezadovoljna monotonim životom i neostvarenim željama, donosi teške životne odlike.

Glavne uloge: Frances O'Connor, Greg Wise, Eileen Atkins

Mini seriju Gospođa Bovari možete pogledati utorkom i srijedom od 20h, samo na TV Vijesti.

Bonus video: