Marović: Bolje poslanik nego ministar

"DPS je veoma velika partija u kojoj postoje srećom različita mišljenja i u kojoj politika i ta različita razmišljanja dalje traju"
9 komentar(a)
Svetozar Marović, Foto: Zoran Đurić
Svetozar Marović, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 31.05.2016. 09:02h

“U ovom trenutku svakako ostajem član parlamenta. To je u mnogim demokratskim zemljama mnogo važnije nego biti ministar. Ja sam veoma ponosan što ću biti u parlamentarnoj klupi gdje ću mo}i da predstavljam dio javnosti koja vjeruje u mene”, izjavio je potpredsjednik DPS i doskorašnji predsjednik Skupštine CG Svetozar Marović.

On je negirao špekulacije da će navodno njegova frakcija u DPS osnovati novu partiju.

"DPS je veoma velika partija u kojoj postoje srećom različita mišljenja i u kojoj politika i ta različita razmišljanja dalje traju. To znači da nemamo horsko pjevanje nego individualan stav i da na osnovu indivudualnog pojedinačnog mišljenja donosimo kolektivne odluke i da ih onda svi skupa ostvarujemo. U tom smislu, jedno demokratsko jedinstvo u našoj partiji je i danas na vlasti. I moji odnosi i saradnja sa gospodinom Đukanovićem prevazilaze samo prijateljstvo. Prijateljstvo ne podrazumijeva pokornost bilo koga u političkom odnosu, nego prije svega pravo na odbranu svog stava. Ja dakle imam svoj stav i svoje mišljenje. Ono nije uvijek bilo jednako onom zvaničnom stavu moje stranke, ali je uvijek zvaničan stav moje stranke mogao da zna da ima Svetozara Marovića u potpunosti do kraja na strani te politike jer ja ne umijem da presvlačim dresove”, kazao je Marović.

Bonus video: