Kekoviću godina i po robije za bombaške napade

Optuženi je na suđenju rekao da je bio pijan i da se ne sjeća gotovo ničega, ali da je siguran da nije bacao bombe u Tološima
1358 pregleda 8 komentar(a)
Aleksandar Keković, Foto: Zoran Đurić
Aleksandar Keković, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 31.05.2016. 06:34h

Aleksandar Keković pravosnažno je osuđen na godinu i po robije, za dva bombaška napada u oktobru prošle godine u Tološima.

Viši sud potvrdio je presudu sudije podgoričkog Osnovnog suda Rada Ćetkovića, koji mu je izrekao po osam mjeseci zatvora za nedozvoljeno držanje oružja i pola godine za izazivanje opšte opasnosti i osudio ga na jedinstvenu kaznu zatvora od godinu i šest mjeseci.

Sudija je naveo da je odluku zasnovao i na izjavi koju je Kekovićeva djevojka D. M. dala kod tužioca.

Sud nije prihvatio njen svjedočki iskaz na suđenju, kada je rekla da su je policajci tjerali da kaže da joj je Keković rekao da je bacao bombe.

Optuženi je na suđenju rekao da je bio pijan i da se ne sjeća gotovo ničega, ali da je siguran da nije bacao bombe u Tološima.

Optužen je za nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih naprava i izazivanje opšte opasnosti, tako što je oko tri sata iza ponoći u dvorište Aleksandra Vukadinovića bacio ručnu bombu, koja je oštetila vozilo i fasadu kuće Vukadinovića.

Zatim je, kako piše u optužnom aktu, bacio bombu i u dvorište Đorđija Vratnice, od koje je takođe oštećena fasada kuće.

Iz policije je ranije saopšteno da se sumnja da je Keković, nakon tuče sa jednim prijateljem Vukadinovića, odlučio da se sveti bombama.

Navodno se kuća Vratnice greškom našla na meti Kekovića, koji je u Tološima tražio kuću osobe, s kojom se fizički obračunao par sati prije toga.

Bonus video: